Granlund glänste i segern mot serieledaren
Publicerad: 2018-01-22
Dam
Det blev en riktig rysare när Skellefteå AIK tog emot Modo i söndagens sexpoängsmatch. Segersiffrorna skrevs till 3-2 efter bland annat en tvåmålsskytt och en rafflande slutperiod.

AIK fick en smakstart på denna hemmamatch med mål redan efter en minut. Vilma Granlund sprättade dit sin första puck för säsongen, assisterad av Malou Berggren. Övikingarna replikerade snabbt däremot med Madelene Strömgren som målskytt bra två minuter senare. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

I andra perioden tog AIK över alltmer och fortsatte mata skott på storspelande Modomålvakten Viktorije Svejdova. Efter ca fem minuter skulle ett av dessa skott till slut trilla in då Vilma Granlund höll sig framme på nytt, den här gången framspelad av Henriette Sletbak.

2-1 var resultatet inför period 3 där matchen blev allt tätare. Först skulle Sletbak få presentera sig i målregistret hon också, med sin femte fullträff för säsongen drygt halvvägs in i perioden. Passade gjorde Emelie Jönsson och Vilma Granlund. Modo svarade sedan med en reducering drygt fem minuter senare, vilket följdes upp av en tung Too many players on the ice-utvisning för AIK. De höll dock undan i efterföljande underläget för att slutligen knipa segern 3-2. Denna vinst gjorde att utrymmet till serieledande Modo nu är på endast fyra poäng med en match mindre spelad än dessa.

MATCHFAKTA:
Skellefteå AIK-MODO Hockey 3-2
(1-1, 1-0, 1-1)
Första perioden: 1-0 (01.00) Vilma Granlund (Malou Berggren), 1-1 (02.55) Madelene Strömgren.
Andra perioden: 2-1 (04.56) Vilma Granlund (Henriette Sletbak).
Tredje perioden: 3-1 (09.50) Henriette Sletbak (Emelie Jönsson, Vilma Granlund), 3-2 (15.47) Elsa Svensson (Alice Lundmark).
Skott: 38-21 (14-9, 14-4, 10-8).
Utv-min: 6-2 (2-2, 2-0, 2-0).