Skellefteå AIK vann på övertid
Publicerad: 2016-09-29

Skellefteå AIK välkomnade Växjö till Skellefteå Kraft Arena på torsdagskvällen. Efter en lite slarvig match från båda lagen fick bägge lagen med sig poäng då resultatet vid full tid skrevs till 2-2. På övertid var det sedan Skellefteå som kunde sätta avgörande målet efter att Växjö drabbats av en tidig utvisning.

Många chanser i första perioden

Gästande Växjö tar en tidig ledning när Philip Holm sätter 0-1 med ett välplacerat skott utifrån. När Skellefteå några minuter senare få spela powerplay så kommer kvitteringen när Emil Pettersson sätter 1-1 med ett skott som Joacim Eriksson släpper in lite enkelt vid första stolpen.

Den andra halvan av den första perioden bjuder på jämnt spel med chanser åt båda hållen. Det är också lite grinigt av och till men sammantaget en kul period at titta på med bra fart och gott om chanser. Skotten till sist 6-9 till gästernas fördel.

Mållöst i andra

AIK får spela powerplay tidigt i den andra perioden men får inte till det alls i spelformen. När man sedan får chansen igen efter ytterligare några minuters spel ser det bättre ut men fortsatt ingen utdelning i den andra perioden.

Det slarvas en del från bägge lagen och då kapas en hel del målchanser. Pontus Petterström blir helt fri efter knappt 15 minuters spel men då räddar Joacim Eriksson i bortamålet. Den andra perioden slutar mållös efter att bägge lagen haft svårt att förvalta sina målchanser.

Skellefteå AIK tar men tappar ledningen

Knappt fem minuter in i den tredje perioden får Skellefteå spela fem mot tre och då kan Adam Pettersson böka in 2-1, pucken ser ut att gå via armen på Pettersson och det krävs videodomslut innan målet godkänns.

Halvvägs in i perioden kvitterar Växjö snyggt till 2-2 genom Tuomas Kiiskinen efter att Skellefteå slarvat bort pucken bakom eget mål. Skellefteå ser snäppet hetare ut i slutet av perioden men det känns lite som att bägge lagen vaktar sin poäng och matchen går till övertid.

Olofsson avgör

Växjö drabbas omgående av en utvisning och Skellefteå får spela fyra mot tre. Joakim Lindström skjuter stenhårt i ribban men det är nästa powerplay-uppställning som avgör när Jesper Olofsson sätter 3-2 snyggt framspelad av Adam Pettersson.