Skellefteå AIK vann på hovet
Publicerad: 2014-01-30

Efter en riktig drömstart på hovet med en 2-0 ledning redan efter tre och en halv minut trodde nog många att det skulle rinna iväg. Men hemmalaget kunde mobilisera sig och Skellefteå fick slita hårt för att vinna matchen. Till slut kunde man dock åka hemåt med tre poäng i bagaget efter att Joakim Lindström gjort 1-3 och sedan Viktor Arvidsson 1-4 i öppen kasse.

Skellefteå fick en riktig drömstart på hovet då 0-1 kom redan efter 01:26 genom Erik Andersson efter att han drivit in mot mål på egen hand. Bara två minuter senare kunde också Jimmie Ericsson snappa upp en retur framför mål göra 0-2 i powerplay. Skellefteå hade också bud på ett 0-3 mål men hemmalagets målvakt Alexander Hamberg gjorde många fina räddningar och höll gnaget kvar i matchen. Istället kunde gnaget reducera när bara två och halv minut återstod av perioden genom Oscar Steen. Skotten i första perioden slutade 9-15.

Andra perioden bjöd inte på samma underhållning som första då tempot dalade litegranna. Skellefteå åkte på många utvisningar och fick slita hårt i boxplay. Gnaget hade bland annat möjligheten i spel fem mot tre i en och en halv minut, men Skellefteå kunde till slut reda ut det hela och resultatet 1-2 stod sig perioden ut. Skotten i den andra perioden slutade 8-8.

Tredje perioden inleddes med att gnaget fick ett jätteläge till att kvittera men Stefan Steen stod för en jätteräddning. Efter 09.41 fick Skellefteå sen chansen i powerplay och då tog det bara elva sekunder innan Skellefteås skyttekung Joakim Lindström kunde pricka in 1-3 med ett direktskott. Hemmalaget kunde inte riktigt forcera i slutet av matchen mot en bra försvarande Skellefteå och Viktor Arvidsson kunde sedan göra 1-4 i öppen kasse när en sekund av matchen återstod.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA