Kostka vill se fokus mot Malmö: "Viktigt med vinst"
Publicerad: 2017-12-20
Inför match
Herrarna har begett sig till Skåne för säsongens första drabbning i Malmö Arena och Mike Kostka vill se en ny skärpt insats från Skellefteå AIK. "Vi måste fortsätta ta steg framåt", säger han inför torsdagens möte med Redhawks.

Malmö kommer närmast från en derbyvinst mot Rögle där man vände underläge 0-2. Då saknades en rad spelare, som bland annat Oscar Alsenfelt och Max Görtz, och enligt klubbens hemsida ser man ut att ställa upp med samma lag som i tisdagens skånederby.

Tabell-läget placerar Malmö i SHL:s täta mittskikt med två poäng till Frölundas femteplats. För vår del gäller en fjärdeplats med tre poäng till Färjestad som har en match mer spelad.

"Spelat många bra matcher"

För vår del blev det tre härliga poäng mot Brynäs i tisdags, där både försvar och anfall var avgörande punkter i en tät match.

– Det är förmodligen vår bästa insats över 60 minuter på hela säsongen. Vi har spelat många bra matcher men vid vissa punkter har vi tappat spelet lite. Igår gjorde vi inte det och det tycker jag vi kan vara stolta över, säger Mike Kostka.

Backen ser nu gärna en fortsättning på det fina spelet för att kunna bärga ännu en trepoängare.

– Det är viktigt att gå in med en vinst, speciellt vid ett julavbrott. Vi måste fortsätta ta steg framåt så vår fokus är på att bygga vidare på matchen vi just spelat och försöka göra det ännu bättre.

Rinkside visar inte matchen (stängt kvällarna 21 och 26 dec) men se till att stötta grabbarna hemma från TV-soffan denna juliga torsdagskväll! Sänds på C More Live 3. Nedsläpp 19.00.

Webbredaktör Samuel Söderlund