Skellefteåvinst men Holmström utgick
Publicerad: 2016-11-12

Skellefteå spelar den andra matchen på två dagar mot Rögle och precis som i den första matchen så var det Skellefteå som tog hem tre viktiga poäng efter en match som man kontrollerade på ett bra sätt i alla tre perioder. Jimmie Ericsson inledde målskyttet och fick även göra ännu ett mål i den andra perioden. Ett annat glädjeämne var Joni Ortio som gör ännu en strålande match i hemmamålet. I slutet av matchen tvingades dock Axel Holmström utgå i sin comebackmatch på hemmaplan efter att ha varit borta skadad i ett halvår. Förhoppningsvis är det ingen allvarlig skada för Holmström som var strålande i matchen med ett mål och ett stolpskott bland annat.

Ericsson ger Skellefteå ledningen

Skellefteå inleder den första perioden klart bäst och har bra ryck mot bortamålet i matchupptakten. Man får dessutom spela powerplay där Henrik Hetta är nära att göra mål fri med Oscar Dansk men bortamålvakten klarar. Även Rögle är nära när man träffar stolpen i sitt första powerplay strax därefter men även Joni Ortio i hemmamålet håller tätt.

Rögle tar utvisning på utvisning men målet sitter långt inne för Skellefteå trots flera chanser i powerplay. Efter drygt 14 minuter kommer dock 1-0 i spel fem mot tre genom Jimmie Ericsson som petar in en retur. Bråk kring gästernas mål ger sedan en hel del utvisningar och ett numerärt överläge för Rögle till sist men AIK håller undan bra.

Skellefteå drar ifrån

Den andra perioden inleds på allra bästa sätt av Skellefteå när Axel Holmström gör 2-0 på en retur efter bara drygt två minuters spel. Några minuter senare kommer också 3-0 när Jimmie Ericsson gör sitt andra mål för kvällen är han syr in ett skott från Fredrik Lindgren. Rögle tar timeout men ser ut att ha det fortsatt jobbigt även därefter.

Gästerna sticker dock mellan med två ganska bra målchanser i boxplay i den andra perioden. Sebastian Collberg och Daniel Widing är inblandade i bägge men lyckas inte få in pucken. Rögle får spela powerplay i slutminuterna av perioden och då sätter Cade Fairchild 3-1 med ett skott från backplats.

AIK vinner men Holmström skadad

Rögle inleder den tredje perioden i powerplay efter att Markus Pettersson åkt ut i slutsekunderna av den andra. Gästerna kommer dock ingenvart i spelformen utan Skellefteå tar tillbaka kommandot i spelet ganska omgående. Jimmie Ericsson är snubblande nära att göra ett tredje mål i matchen men avslutet går strax över ribban.

Efter att ha brutit på egen blå kommer Henrik Hetta helt fri mot Oskar Dans k och sätter 4-1. Då Rögle inte mäktat med ett enda skott på mål i den tredje perioden känns det jobbigt för gästerna. Axel Holmström som gör hemmadebut får en knuff i ryggen och benet viks under honom, han tvingas lämna ut i omklädningsrummen och ser tyvärr ut att ha riktigt ont. Skellefteå vinner men Holmströms skada lämnar en bitter eftersmak.