• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec

Östlund inför derbyt: "Vi längtar"

8 februari 2019 13:31
Dam

En riktig rysare väntar i Skellefteå Kraft Arena denna lördag. Serien ska avgöras genom ett glödhett Västerbottensderby och det är givetvis något som laget ser fram emot. "Det ska bli fantastiskt kul", säger tränaren Kajsa Östlund.


Skellefteå AIK kommer laddade med en rungande derbyvinst i bagaget från onsdagens besök i Luleå. Detta vill man nu omvandla till en ny framgångssaga i säsongens viktigaste match.

– Det är ju alltid skönt att vinna och jag tycker det är starkt av oss att åka upp dit och ta med oss tre poäng. Jag tycker att tjejerna hanterar den mentala aspekten fantastiskt bra. Så klart spelmässigt kan vi betydligt bättre men det ska inte falla någon skugga över segern för det. Det stärker självförtroendet att vinna på det sättet och vi har ju en rad vinster i ryggen där vi vunnit på olika sätt så vi går in i lördagens match med en bra känsla, säger tränaren Kajsa Östlund.

Detta är en seriefinal i dubbel bemärkelse. Då gästerna från Umeå gör sin sista match för säsongen kan vi klättra förbi dem och säkra förstaplatsen vid vinst, vilket höjer derbypulsen ytterligare hos Östlund & co.

– Vi längtar så klart. Direkt efter matchen i torsdags blev det ju fokus på lördagens match. Det ska bli fantastiskt kul. Det blir alltid speciella möten med Björklöven och det blir alltid nånting extra. Det är ju en onekligen viktig match så vi är väldigt motiverade och inspirerande att ta oss an den utmaningen och göra så gott vi kan.

"En spänningsgaranti"

Då det varit tätt mellan lagen över större delen av säsongen har majoriteten varit så kallade måstematcher för Östlunds gäng och hon är imponerad över hur spelarna tacklat den pressen.

– Vi försöker prata om, och det gjorde vi redan ifjol, hur vi fokuserar väldigt mycket på vår prestation och så bra vi kan leverera utifrån de förutsättningar som finns för dagen. Vi försöker prata i såna termer. Man kan inte påverka resultatet utifrån något annat än sin egen prestation och det tycker jag tjejerna hanterat väldigt bra. Sedan har vi en väldigt stor åldersspridning i laget där vissa gör sina första/andra A-lagssäsonger och jag är oerhört imponerad över vilket sätt de hanterat det på. Vi gör ju hela det här tillsammans och jag tycker vi har en väldigt trygg grupp som skött det otroligt bra.

Publikstödet har varit starkt från fjolårets uppstart och är något som kan lyfta laget i heta tillställningar som detta.

– Det skulle betyda jättemycket. Den sjätte utespelaren ger ett extra stöd såklart, sedan tycker jag att spelarna är värda det. Och det är ju en spänningsgaranti. Det är alltid intressanta matcher med mycket på spel och en härlig inramning runt dessa möten så jag tycker man ska passa på att se ett derby mellan AIK och Björklöven då det inte är ofta vi möts på seniornivå nuförtiden, avslutar Östlund.

Lördagens rysarderby har nedsläpp kl 12.00 i Skellefteå Kraft Arena. Biljett köper du på plats från att arenan öppnar kl 11.00.