Inför Skellefteå AIK - Växjö
Publicerad: 2020-11-12
Vi laddar om batterierna för ny poängjakt denna kväll. Växjö är på besök och Stefan Klockare är tydlig inför matchen. "Vi måste ta vara på målchanserna", säger coachen. Läs senaste nytt här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 7 backar och 13 forwards i kvällens match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp, dvs vid 17.00.

• Oscar Eriksson kommer inte till spel i denna match.

• Siffror inför matchen:
#48 Jonatan Berggren gjorde vårt enda mål i senaste matchen och är därmed poängbäste svensk i SHL hittills med sina 3 mål och 14 assist.

#2 Adam Wilsby matchades i 19 minuter och 34 sekunder senast, vilket var näst mest efter Niclas Burström (20:03).

Tränarkommentar, Stefan Klockare:
– Vi måste ta vara på målchanserna. Spelet som sådant är bra senast, det är att träffa innanför ramen och vara beredda att ta returer som saknas. Framför allt är det viktigt att vi inte täcker av samma ytor utan att vi kan hitta returytor till både vänster, höger och mitt framför. Vi har haft en bra inställning med att vi driver på buren, sedan är det ju så att om jag kliver in och säger att "vi ska ha ett hårt tryck mot mål" blir det kanske att alla åker mot samma yta. Det gäller ju att vara lite kall i de lägena och att man får hitta av en svag sida för målvakten för så är det ju även för oss i försvarsspelet, att vi försöker ta bort bortre sidan för motståndarna, för målvakten och hitta av första sidan.

TV/media:
• Kvällens match har nedsläpp kl 19.00 i Skellefeå Kraft Arena och visas på Sportkanalen samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Följ oss via våra sociala medier för uppdateringar runt laget under matchdagen.
Instagram
Facebook
Twitter

{!F}

Samuel Söderlund