Seger i Läkerol Arena
Publicerad: 2014-02-01

Skellefteå AIK blev för stort motstånd för Gävlelaget denna lördagkväll. Matchen slutade 1-4 till bortalaget.

Inledningsvis var det Skellefteå AIK som var det intensivare laget, men Brynäs kom så småningom in i spelet. Med 11-11 i skott på mål var det en jämn period som utspelades med målchanser åt båda hållen. Det dröjde tills 17:07 innan första målet kom och då genom Skellefteå AIK’s Erik Forssell, ass. Bud Holloway.  Efter förarbete och friläge för Bud lyckades han få fram returpucken till Forssell som gjorde ledningsmålet i nästintill tom målbur. Ställningen stod sig inför den andra perioden.

Matchen fortsatte ungefär på inslagen väg, statistiskt sett en jämn sådan. Lite mer gruff efter avblåsningar och lite mer känslor kunde skönjas i period två som så här långt inte hade många numerära överlägen.  Men i just spel fem mot fyra så kvitterade Brynäs genom Anton Rödin (15:18), ass. Ryan Gundersson, Jonas Nordquist. Skellefteå AIK replikerade dock snabbt, redan 17:23 tog man ledningen genom Viktor Arvidsson som på egen hand satte 1-2-pucken. 18:59 var det sedan dags för bortalaget igen, Oskar Sundqvist utökade ledningen till 1-3 med en minut kvar av perioden, ass. Viktor Arvidsson. Skott på mål i den andra perioden: 12-12.

Tredje perioden fortlöpte med mindre målchanser  än den andra när Skellefteå AIK till synes lugnade ner spelet något. Brynäs jagade reduceringsmål och tog 16:44 ut målvakten i en sista ansträngning men Skellefteå AIK var en storlek för stor för Gävlelaget denna kväll. Oscar Möller satte tillsist 1-4 pucken i öppen målbur och därigenom också matchens sista mål. Skott på mål i den tredje perioden: 9-8 Skott totalt: 32-31.

För fullständig matchuppdatering se: SHL ARENA