Segerfylld helg för juniorerna
Publicerad: 2019-09-30
Ungdom
Våra äldsta och nästa äldsta juniorer spelade totalt fem matcher i helgen och vann fyra av dessa. Noterbart var J18:s dubbla trepoängare med vinst 12-1 och 3-2 med ett sent avgörande i sistnämnda matchen.

J20 inledde matchhelgen med det första av två möten mot Västerås på bortaplan. Här blev det målfyrverkeri med seger 7-2 efter bland annat två mål vardera från Gulbrandsen och Sundsvik. I efterföljande matiné under lördagen blev det en jämnare historia som slutligen krävde straffar för att skilja lagen åt. 5-5 var ställningen efter full tid med två nya mål av Sundsvik och två av Wilsby. De kniper extrapoängen här efter avgörande straff från Oscar Eriksson. Helgen avslutades i Gävle där Brynäs blev numret för stort och rodde hem det med siffrorna 4-1.

J18 startade igång på lördagen med en rungande seger mot Östersund. Efter bland annat sju mål i andra perioden slutar matchen 12-1 till Karlsson och Sandgrens grabbar. Noterbart här var totalt fyra tvåmålsskyttar i Lukas Johansson, Philip Törmä, Edvin Anthony och Noak Persson. Detta följdes upp med en tätare tillställning mot Kramfors under söndagen där gästerna ledde (1-2) fram till sista tio minuterna. Då kvitterar först Max Johansson, sedan avgör Frans Haara med 45 sekunder kvar på klockan.

MATCHFAKTA, J20 SuperElit Norra:
Västerås IK - Skellefteå AIK 2-7
(0-3, 2-3, 0-1)
Mål: Kenneth Gulbrandsen 2, Albin Sundsvik 2, Simon Robertsson Oscar Nilsson, William Persson.
Skott: 16-35 (8-8, 4-13, 4-14).
Utv-min: 16-6.

Västerås IK - Skellefteå AIK 5-6 e str
(0-2, 4-2, 1-1, 0-0, 0-1)
Mål: Adam Wilsby 2, Albin Sundsvik 2, Simon Robertsson, Oscar Eriksson (avgörande straff).
Skott: 37-46 (12-11, 12-12, 8-20, 5-2, 0-1).

(4-1, 7-0, 1-0)
Mål: Lukas Johansson 2, Noak Persson 2, Edvin Anthony 2, Philip Törmä 2, Emil Lööv, Max Johansson, Ulrik Sunde Bakken, Mattias Harris.
Skott: 42-16 (13-9, 16-5, 13-2).