• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Rivstart fixade semifinalplats

20 mars 2012 21:41

En sagolik matchöppning tog Skellefteå AIK till semifinal. 1–0 efter en knapp minut och 2–0 innan den första perioden var åtta minuter gammal. Modo reducerade i slutperioden, men AIK höll undan och vann.


Inför det sjätte mötet i kvartsfinalserien hade Ulf Samuelsson och hans Modo målet klart. Med en extatisk hemmapublik i ryggen skulle laget kvittera till 3–3 i matchserien och tvinga fram en helt avgörande match i Skellefteå.

Så blev det inte.

Redan efter 54 sekunders spel tystade Bud Holloway åskådarna i Fjällräven Center när han efter en fantastisk soloprestation sköt AIK till 1–0. Och det var inte slut på den svartgula rivstarten där.

Knappt sju minuter senare satte Joakim Lindström dit 2–0-pucken bakom Mikael Tellqvist i hemmamålet.

Efter en tidig timeout kom Modo tillbaka spelmässigt i öppningsakten, men ställningen stod sig till pausvilan.

Andra perioden blev jämnare från start till slut och båda lagen skapade hyperfarliga målchanser. 2–0-skytten ”Jocke” Lindström var en klingande ribbträff ifrån sitt andra mål för kvällen och Modos kvicke tekniker Rob Schremp missade pucken vid öppet mål, för att nämna ett par.

Men målen uteblev, mycket tack vare en storspelande Joacim Eriksson i AIK-målet och de svartgula tog med sig tvåmålöverläget in i omklädningsrummet efter 40 minuters spel.
– Jag tycker de är desperata, vi måste fortsätta spela anfallsspel och göra det lite svårare för dem i tredje perioden. Vi måste sätta lite mer press på dem, inte backa hem och slå vakt om ledningen, sa Joakim Lindström i Canal+ efter två spelade perioder.

AIK gjorde som Lindström önskat och inledde slutronden starkt. Men efter ett uddlöst power play påbörjade Modo en desperat reduceringsjakt. Mattias Ritola var först ut att vaska fram farligheter mot AIK-kassen när han efter en snurrfint kom i ett friläge som Ericsson avvärjde.

Efter en liten svacka kom hemmalagets reducering när Nicklas Danielsson tog tillvara en märklig sargstuds. Målet fick Fjällräven Center att koka och Modo att öka trycket mot AIK. Men ”Jocke” Eriksson stängde igen sitt mål och AIK tog till seger med 2–1.
– Jag tycker att jag fick mycket skott, men mycket hjälp också. Det var en rolig match att spela, tyckte super-keeper Eriksson och fortsatte:
– Det har varit tufft, riktigt jämnt mellan två bra lag som har krigat i varje match. Det har varit underbart att spela.

Närmast väntar ett par dagars återhämtning och träning innan AIK ställs mot Solnas motsvarighet semifinalrundan.