CHL-äventyret över efter straffdrama
Publicerad: 2018-12-11
Referat
Skellefteå AIK:s resa genom Champions Hockey League 18/19 fick sitt slut under tisdagskvällen då Pilsen kvitterade sent för att sedan vinna på straffar.

Denna rysare hade egentligen allt utom mål - hela vägen till matchminut 17 i den tredje perioden då AIK äntligen skulle få nätkänning. Efter att Jocke Lindström först fått ett mål bortdömt tidigt i samma period kunde Robin Alvarez sikta in sig och sätta ledningsmålet snyggt i höger kryss. Detta såg ut att bli en kvartsfinalsaga med lyckligt slut men Pilsen ville annat. Med plockad målvakt pressar de ner AIK i egen zon och NHL-meriterade Jakub Kindl provar lyckan med ett slagskott från blå som letar sig hela vägen in.

Jämnt skägg med totalt 4-4 och en nervkittlande förlängning att vänta. Denna förblir dock mållös och matchen går till straffar. Denna blir fyra rundor lång och inleds med att Pudas sätter sin straff. Därefter höll hemmalagets målvakt tätt följt av att hans lagkompisar sätter tre raka straffar för att säkra semifinalavancemanget.