• Huvudsponsorer

Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Krister Holm: "kriga om tre nya"

13 januari 2016 16:30

Det nya året har inletts med två vinster för Skellefteå AIK, senast mot MODO Hockey. Och nu väntar ett formstarkt Luleå Hockey på bortaplan.


Skellefteå AIK kommer som sagt närmast från en 3-0-vinst borta mot MODO Hockey. Ett lag som hittat ny kraft efter en tuff höst menar Krister Holm.

– Det var en häftig match! Det var bra tryck och bra fart från MODO:s sida, de har verkligen steppat upp och kom fulla av självförtroende efter segern mot Frölunda. Vi ska vara ruggigt ödmjuka, och vi gjorde jobbet, låg i skottlinje och var effektiva då vi hade lägen. Det blev en skön lördag.

– Grymt! All cred till de som tagit sig ner. Det bidrog till att killarna tände till lite extra, och trots att vi ledde med 3-0 i slutsekunderna så blockade Pontus (Petterström) skott. Vi ville visa vad det betyder att ha dem på plats.

Nästa motståndare blir Luleå Hockey, som AIK mött back-to-back tidigare under hösten. Det blev vinst borta med 4-0 och hemma med tightare siffror, 3-2.

– Det har varit två tuffa möten mot Luleå, konstaterar Holm.

– Jag tycker nog att vi spelade bättre under 60 minuter i bortamatchen, och jag hoppas vi kan prestera lika bra imorgon. I hemmamatchen tog vi ledningen med 3-0 och sen var de nära att komma ikapp. Men även då kämpade vi och blockade skott i slutet. Det var i alla fall ruggigt bra att ta sex poäng då. Nu åker vi upp för att kriga om tre nya.

Luleå hade en tuff inledning av säsongen, men har nu hittat formen och klättrat stadigt. De förlorade mot HV71 senast men var dessförinnan obesegrade under ordinarie matchtid sedan 24 november.

– Luleå var inför säsongen ett förväntat topplag, så att de nu går som tåget förvånar ingen. De hade skaffat en hel del spets till i år och är ett riktigt bra lag.

Som senast så kommer AIK att sakna Janne Pesonen och Sebastian Aho. Men i övrigt ser det positivt ut meddelar Holm.

– Det ser lovande ut i truppen. Vi har lite skavanker och har låtit några spelare stå över träningen men det är nu bara Pesonen och Aho som saknas. Och Aho kör på, han är visserligen ”fridlyst” för att inte hamna i de tuffaste kampmomenten men kan i övrigt vara med och träna allt. Han känner säkert ett revanschsug efter att ha missat JVM.