Inför Skellefteå AIK - Malmö Redhawks
Publicerad: 2021-03-26
Det är dags för sista hemmamatchen i SHL-grundserien 20/21. Wilsby är tillbaka och vi ställer upp med 12 forwards och 7 backar denna kväll. Läs hela lägesrapporten här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 12 forwards och 7 backar i denna match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknade spelare:
– Tuomas Kiiskinen
– Simon Robertsson

• Spelklar back:
#2 Adam Wilsby
Stats 20/21: 46 matcher, 4 mål, 12 assist, 15:44 i snittande istid per match.

• Siffror inför matchen:
#20 Roland McKeown matchades mest senast med en istid på totalt 21 minuter och 42 sekunder. Han snittar en istid på 18 minuter och 30 sekunder denna säsong.

#45 Oscar Möller stod för 1 mål och 1 assist i lördagens match och har visat fin form under senaste månaden med 4 mål och 3 assist på 6 matcher.

Tränarkommentar, Stefan Klockare:
– Det är en vecka sedan vi spelade sist men vi har haft en bra träningsvecka och kombinerat det med lite styrka och kondition i gymmet. Nu gäller det att komma upp i matchintensiteten. Vi försöker träna matchlikt på träningarna men det blir ju ändå en nivå till på matcherna med poäng på spel, så vi behöver komma upp i nivå och göra en bra match. Malmö hade ju match senast i onsdags, så de har spelat nyligen, men vi ska försöka ta tag i taktpinnen. Jag tycker vi gjorde det ganska bra mot Oskarshamn senast, trots ett långt speluppehåll.

Stödbiljetter:
Klicka här för att köpa via hemsidan
• Skicka 50 kr (eller valfritt belopp) till swishnummer 123 513 93 32
En stödbiljett är en gåva till Skellefteå AIK Hockey.

TV/media:
• Kvällens match har nedsläpp kl 18.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på kanalen C More Live 2 samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Line-up och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
Instagram
Facebook
Twitter

Samuel Söderlund