Ny seger för Skellefteå AIK
Publicerad: 2014-02-06

Skellefteå som gått från förlustsvit till segerrad förlängde den sistnämnda i torsdagens möte med Örebro. Det var dock gästerna som tog ledningen i den första perioden, tog tillbaka den i den andra och behöll den ända till andra halvan av den tredje perioden då till sist islossningen kom för Skellefteå. Först var det Oscar Möller som kvitterade och sedan Viktor Arvidsson som satte det vinnande målet, även det i powerplay. Möller kunde även sätta sitt tredje mål för kvällen i öppen kasse och fullborda sitt hattrick i slutminuten.

Första perioden

Matchinledningen är ärligt talat en något sömnig historia. Hemmalaget försöker mest men åker offside eller felpassar bort sig när man ska spela in sig i anfallszon upprepade gånger. Örebro kommer allt eftersom och skapar några halvchanser när matchklockan börjar närma sig halva perioden. Den kedja som skapar mest framåt på isen är annars Skellefteås fjärde med John Norman, Adam Pettersson och Martin Lundberg.

Den första riktigt, riktigt bra målchansen kommer från AIK efter knappt tretton minuter då Melker Karlsson spelar fram Joakim Lindström som blir helt ensam med Johannes Jönsson som för första gången den här säsongen vaktar Örebros mål ikväll. Istället är det gästerna som gör 0-1 efter att slumppuck studsat in i mål via benet på en Skellefteåspelare. I periodens slutminuter kommer ett par chanser för hemmalaget men Örebro behåller sin ledning inför den andra perioden.

Andra perioden

Det smäller direkt för hemmalaget. Redan efter 1:16 gör Oscar Möller 1-1 genom ett skott utifrån som Jönsson i målet borde ha klarat. Svaret från gästerna kommer dock relativt omgående när Marko Anttila styr in ett skott utifrån till 1-2. Tim Wallace tacklar Erik Andersson rejält bakom Skellefteås mål men är däremot tveksam om det var något regelbrott, möjligen att armbågen var uppe. Jimmie Ericsson som markerar på Wallace i situationen efter blir dock helt riktigt utvisad.

När sedan Martin Lundberg också åker ut blir det spel fem mot tre som dock ett grymt jobb från AIK kan neutralisera, även efterföljande spelet med en man mindre sköter man utmärkt. Efter det är det Skellefteå för hela slanten i resten av perioden även om man inte får in några fler mål. Man tacklas också rejält mycket mer än tidigare och ser allmänt irriterade ut efter att Erik Andersson tvingats utgå.

Tredje perioden

Lagen hinner skapa varsitt bra anfall innan Joakim Lindström åker ut i anfallszon och Örebro får spela powerplay. Bästa chansen under utvisningstiden får dock Oscar Möller som blir helt fri med Jönsson som dock räddar Möllers skott. Nästa chans skapar också AIK genom ett farligt skott från Viktor Arvidsson där Bud Holloway också är framme på returen. Sedan följer en lång rad chanser för Skellefteå, när klockan närmar sig halva perioden så hänger det verkligen en kvittering i luften.

Med 13:42 spelat av den tredje perioden kommer till sist hemmalagets första powerplay. Då tar Skellefteå också chansen direkt när Oscar Möller dundrar in 2-2 på pass från Joakim Lindström. Med drygt tre minuter kvar av perioden kommer sedan nästa bortautvisning och med 34 sekunder kvar av den kommer ännu en och AIK spelar fem mot tre. En bortaspelare hinner dock komma in på isen innan Viktor Arvidsson kan dundra in 3-2 efter massor av bök framför gästernas mål. Oscar Möller hinner också med att göra 4-2 i tom kasse och därmed fullborda sitt hattrick.