Säker seger för Skellefteå AIK
Publicerad: 2016-10-20

Efter en tung period för Skellefteå AIK lossnade det till sist och AIK kom till match mot Örebro med två segrar i ryggen. Det var dock gästerna som inledde målskyttet och behöll ledningen in i första pausvilan. I andra perioden kom sedan islossningen för hemmalaget som kunde kvittera och rycka ifrån till 3-1. I sista perioden kunde sedan Pontus Petterström fastställa slutresultatet 4-1.

Örebro gör mål i powerplay

Gästande Örebro drabbas rätt omgående av en utvisning men trots bra spel i powerplay från Skellefteå så lyckas man inte få in pucken. Örebro skapar också ett tidigt bra läge innan Sebastian Ohlson kliver fram med två riktigt klara målchanser.

Efter drygt halva perioden är det Skellefteås tur att drabbas av en utvisning och då kan Greg Squires sätta 0-1 när han håller sig framme på en retur. Skellefteå är sedan nära igen i powerplay men Axel Brage i gästernas mål använder både tur och skicklighet för att hålla nollan intakt in i pausvilan.

Skellefteå vänder matchen

Efter att Örebro drabbats av en lite tveksam utvisning får AIK spela powerplay men man har ingen större lycka i spelformen. Istället är det gästerna som strax därefter tvingar Joni Ortio till en jätteräddning. En viktig sådan då spelet vänder och AIK i anfallet som följer gör 1-1 genom Andreas Wingerli.

Skellefteå tilldöms straff efter att Jesper Olofsson hakats fri med Brage som dock räddar straffen utan problem. När sedan Skellefteå får spela powerplay ännu en gång kommer 2-1 efter ett välplacerat skott från Joakim Lindström. En minut senare kommer också 3-1 genom Sebastian Aho som lägger in ett dragskott från blå med mycket trafik framför gästernas mål.

Petterström sätter spiken i kistan

Örebro inleder med spel i powerplay och skapar bra målchanser direkt, Skellefteå lyckas dock hålla undan. Halvvägs in i perioden skapar Skellefteå rejält tryck och efter en rad fina chanser ligger pucken till sist i bortamålet. Efter skott från blålinjen av Emil Djuse är det Pontus Petterström som styr in 4-1.

En slashing från Joakim Lindström ger Örebro chansen i powerplay med drygt sju minuter kvar av perioden. Men Sebastian Ohlsson sliter hårt i boxplay och får med sig en bortautvisning. Skellefteå spelar effektivt av tiden i den tredje perioden och vinner säkert efter en bra genomförd match.