Två damtränare klara
Publicerad: 2022-06-08
Pressrelease
Skellefteå AIK Hockey har gjort klart med två tränare för sitt damlag. Claes Lindholm kör vidare och ackompanjeras av Jonas Klingsell, som blir ny för i år. "Det efterfrågas en tydlighet kring vad man förväntas göra så jag tror detta kommer leda till bra saker som gör att vi tar ytterligare kliv", säger GM Ulrika Dahlgren.

Lindholm och Klingsell anställs båda två som tränare och blir, likt fjolårssäsongens struktur, en del av ett tränarteam med ett starkt internt samarbete. Claes gör sin andra säsong på damlagets tränarbänk och ser fram emot en fortsättning av sitt befintliga uppdrag.

– Vi som grupp tog kliv framåt och visade under säsongen 21/22 att vi var det bästa laget utanför SDHL, så det känns roligt och inspirerande att få vara med i år igen då målet är tydligt att ta ytterligare steg i resan mot SDHL. Jag tror mycket på att jobba med detaljer runt teknik gällande skott, klubba/puck och skridskor så vi ska fortsätta jobba med det, som vi gjorde ifjol. Spelinriktat också, dvs spelmoment, så vi kan vara noga förberedda på den fronten och att vi har en strategi och plan för hur vi ska lösa olika situationer ute på banan och träna bra inför det, säger Claes.

Ulrika Dahlgren, GM för Skellefteå AIK Dam, om att förlänga med Lindholm:
– Claes har vi ju haft fördelen att få ha ett år redan och jag, ledarteamet och laget har bara gott att säga om det. Han kom ju in med både kunskap och en annan röst, så att säga, som verkligen vågar ta plats, styra och ställa och vrida på saker man behöver vrida på så det har ju gett en jättefin utveckling för tjejerna.

Jonas Klingsell, med rötterna i huvudstaden, gör sin första säsong som både dam- och Skellefteå AIK-tränare och är minst sagt upprymd inför sitt nya uppdrag.

– Det här är sjukt spännande och ett jättekul äventyr att få jobba med damhockey, vilket jag aldrig gjort förr då jag bara jobbat med ungdomshockey så här långt. Jag har fått ett otroligt bra intryck av Skellefteå AIK och följt dem under deras resa i 15-20 år. Alltid haft starkt tycke för hur de spelar hockey och hur de bedriver sin verksamhet tilltalar mig på alla sätt. Jag känner ju Jan-Åke (Tiensuu) sedan tidigare och han har bara haft bra saker att säga så det ska bli ett fantastiskt spännande äventyr detta. Jag hoppas att jag kan bidra med min pedagogiska sida och på så vis kunna bygga relationer och hjälpa spelarna i sin utveckling, säger den nye tränaren.

Dahlgren om att få in Klingsell till tränarteamet:
– Jonas är ju, för mig, ett nytt namn men vi har haft bra samtal och han har en gedigen meritlista i bagaget. Han har erfarenhet av idrott utifrån sitt jobb (han är idrottslärare) och jobb med både tjejer och killar utifrån det så han är en pedagog i grunden och det tänker jag kan vara nyttigt när man ska jobba specifikt med tjejer. Han är ju ett nytt namn, som sagt, vilket kan tillföra bra energi i den här gruppen och han känns även som en jättefin person. Han vet vad han vill, han är driven och positiv och inte heller rädd att utmana sig själv. Han har ju inte tränat något damlag tidigare utan bara tränat killar så han har den erfarenheten, vilket jag tror kan vara bra då tjejerna vill ha tydlighet i ledarskapet. De vill även ha det här mjuka såklart, alla i laget är ju olika, men det efterfrågas en tydlighet kring vad man förväntas göra så jag tror detta kommer leda till bra saker som gör att vi tar ytterligare kliv.

Avtalet med Claes Lindholm sträcker sig över säsongen 2022/2023.
Avtalet med Jonas Klingsell sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Samuel Söderlund