Två sviter bröts när Skellefteå AIK bortaslog Karlskrona
Publicerad: 2016-10-15

Karlskrona HK toppade formen inför kvällens match, då man segrat sina sex senast spelade matcher, samtidigt som Skellefteå AIK förlorat sina fyra senaste. Matchen var mållös i över 50 minuter, innan Adam Pettersson gjorde 0-1 för gästerna, i en match som sen slutade 1-2. Skellefteå lyckades bryta den förlustsvit som inleddes för några veckor sedan, medan Karlskronas vinstsvit avbröts abrupt.

Period 1

Det är Karlskrona som börjar bäst. Med högt tryck och snabba inåkningar så biter man sig fast i Skellefteåzonen stundvis. Den stress man sätter på Skellefteåbackarna gör att det blir många felpass och slarviga puckhanteringar, vilket i sin tur leder till målchanser för hemmalaget. Matchen svänger dock efter halva perioden spelad. En Karlskronautvisning ger Skellefteå chansen att komma in i matchen och efter ett misslyckat powerplay så har gästerna bättre koll på pucken och kontrollerar spelet i allt högre grad. Avslutningarna sitter dock inte bättre än i målramarna, alternativt i Johan Holmqvist plockhandske. Joni Ortio spikar också igen sin kasse i första perioden som resultatmässigt, men också målmässigt, slutar oavgjort.

Period 2

Skellefteå fortsätter ha mer puck men trots ett spelövertag så är perioden överlag händelsefattig. Det finns bud på mål, men de gånger lagen kommer in mot kassen så träffar man antingen målramen, eller så står Ortio och Holmqvist i vägen. Avsluten är inte många, då anfallarna ofta blir utträngda av försvarsspelarna perioden igenom.  Därför är det inte konstigt att skotten i mittenperioden skrivs till endast 5-5 och utvisningsminuterna till 2-2.

Period 3

Tredje perioden är liknande den andra, med få chanser och bra försvarsspel samt målvaktsspel. Bägge lagen hittar målramen varsin gång innan det är dags för matchens första mål i mitten av sista akten. Adam Pettersson behöver bara sätta ner klubban för att styra in Johan Alms skottpassning och Holmqvist hinner inte med i sidledsförflyttningen.  Skellefteå AIK tar över matchen allt mer efter målet. Passningarna sitter rätt och knappt två minuter efter ledningsmålet slänger Aho iväg en puck från blålinjen. En puck som Holmqvist reagerar sent på och 0-2 smiter in via underarmen. Karlskrona behöver göra någonting snabbt för att hinna vända på matchen. De får tryck i anfallszonen men Skellefteåförsvaret är samlat. Den enda gång man inte hänger med gör Kristoffer Söder 1-2 bakom Ortio, med drygt två minuter kvar att spela. Skellefteå AIK håller ut och åker hem med tre poäng, vilket betyder att två sviter bröts denna kväll.

Mål: 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
Skott: 16-22 (5-9, 5-5, 6-8)
Utvisningsminuter: 4-6 (2-2, 2-2, 0-2)
Räddningsprocent: 90,91-93,75