Kapten Ericsson ser fram emot kvällens rysare: "Allt sätts på in spets"
Publicerad: 2017-03-09
Inför match
Vi är framme vid grundseriens sista match där Djurgården står för motståndet i en kamp om väldigt värdefulla poäng. För Skellefteå AIK står direktplatsen till slutspel på spel, för gästerna väntar försvarandet av en Play in-position. Jimmie Ericsson trivs i allt detta.
– Detta gör ju bara sporten mer intressant och roligare att spela, säger han inför kvällens nagelbitande nedsläpp.

Djurgården var senast på besök under kärleksveckan, där vi drog längsta strået med en 3-2-viktoria. Det brukar bli jämna och täta tillställningar när vi möts, med uddamålsvinst som den gemensamma nämnaren.

"Mycket som krävs av oss"

Detta blir onekligen en saftig avslutning på SHL-grundserien, då både vi och Djurgården har enormt värde av den trepoängare vi gör upp om ikväll.

– De kommer sträva efter att göra sin bästa match på säsongen. Gäller att vi ser till så att vi gör en av våra bättre matcher under säsongen, säger Jimmie Ericsson inför matchen.

Vår kapten spelade en viktig roll i senaste vinsten mot Frölunda. För "Djurgårn" blev det en stabil 5-0-vinst mot Leksand. Jimmie vet vad som blir nyckelpunkterna vid kvällens match.

– Framför allt striderna framför båda målen. Att vi vinner dem. Sedan att vi kommer ut redan från start och sätter vår prägel på matchen, och helt enkelt ser till att gå in 100 procent i våra närkamper och ger allt vi har. Det är ganska mycket som krävs av oss, men det är saker vi ska klara av att göra varje dag egentligen.

Trivs i slutspurtshettan

Serien avrundas på ett ypperligt sätt med sexpoängsmatch hemma i Skellefteå Kraft Arena och en full omgång där allt ska avgöras. Kapten Ericsson gillar denna vitala del av säsongen.

– Allt sätts på sin spets. Allt granskas in i minsta detalj. Det är blytunga poäng på spel. Detta gör ju bara sporten ännu mer intressant och ännu roligare att utöva. Jag trivs.

Stötta grabbarna i kvällens kamp! Nedsläpp 19.00. Köp din biljett här.

Samuel Söderlund