Islossning för Arvidsson mot HV71
Publicerad: 2013-10-10

Viktor Arvidsson hade innan torsdagens möte med HV71 inte gjort något mål den här säsongen. Då kom till sist islossningen för den kvicke forwarden som gjorde 1-0 med ett välplacerat slagskott i den första perioden och 5-0 på straff i den tredje. Det blev också slutresultatet i en match där Skellefteå AIK kändes starkare från start till mål.

Första perioden

Inget av lagen skapar speciellt mycket alls inledningsvis, det ser ut som man håller på att ställa in siktet för passningarna fortfarande. Inte heller när AIK får spela powerplay kommer man till några direkta chanser. Strax därefter kommer dock bra målchanser för först Jonas Frögren och sedan Erik Forsell, dock utan utdelning. Inte heller Oscar Möller lyckas trots dubbelchans få i pucken. Hv71 får sedan sin första chans att spela med en man mer men trots bitvis bra spel får man inte till det.

Skellefteå hinner bara bli fulltaligt så kommer 1-0, Viktor Arvidsson gör målet med ett slagskott utifrån som Gustaf Wesslau nog borde ha kunnat rädda. Fortsatt bra spel från hemmalaget även efter målet, gästerna har fullt upp med att försöka freda sig och sitt mål. Mot slutet av perioden kommer dock HV71 igång en aning och skapar en del framåt, man får också en utvisning med sig men mindre än två minuter kvar av perioden. AIK håller dock undan och vinner den första perioden med 1-0.

Andra perioden

HV71 börjar i powerplay och skapar lite hetta kring målet innan AIK lyckas få bort pucken och lugna ner spelet. Det är dock först när hemmalaget får en utvisning med sig som man kan komma igång och spela anfallsspel. Det kommer en bra chans för Bud Holloway men han missar mål trots öppet skottläge. När gästerna är fem man igen så tar man åter lite kommandot i spelet och känns faktiskt som det snäppet piggare laget på isen i första halvan av den andra perioden.

Martin Lundberg blir helt frispelad men då gör Gustaf Wesslau en riktigt snygg benparad. Efter en stökig situation framför gästernas mål ligger sedan pucken i detsamma. Efter videogranskning godkänns 2-0 och Oscar Möller får målet, gästerna är inte helt nöjda men bör nog samtala med si egen lagkapten om hur det där kunde bli mål än domarna då David Petrasek knuffade omkull den egna målvakten i samband med målet. Med 19:18 på klockan smäller det igen när Pierre Bellemare gör 3-0 på ett skott som inte såg otagbart ut för Wesslau som känns tveksam ikväll.

Tredje perioden

Lagen skapar varsin hyfsad chans precis i inledningen av den tredje perioden och det är HV71 som ser ut att kunna bygga vidare på det när man skapar bra tryck i en dryg minut följt av en jättechans för Marcus Nilson som sånär kan reducera. Gästerna får också spela powerplay efter att Jimmie Ericsson åkt ut men då kliver Skellefteå på hårt i boxplay och förstör alla chanser för gästerna att kunna ställa upp och spela runt. Istället är det AIK och Holloway som skapar jätteläge efter en fantastisk dribblingsräd som till sist räddas av Wesslau.

Först får Skellefteå spela powerplay men får inte till det, sen får gästerna chansen men kommer inte heller någonstans. När Johan Alm åker ut sedan efter 14:45 så känns det som sista chansen att börja krypa närmare för HV71. Man spelar också sex mot fyra med Wesslau i båset. Patrik Karlsson träffar stolpen men mål gör istället Pontus Petterström som bryter i mittzon och slår pucken i tomt mål för 4-0. Efter att ha varit nära att göra mål och fått straffslag med sig istället gör Viktor Arvidsson sitt andra mål för kvällen till 5-0 på straff.