Förlust i målsnålt derby efter sent avgörande
Publicerad: 2017-09-12
Försäsong
Det blev ännu en tät tillställning för Skellefteå AIK när Luleå stod för motståndet under tisdagen. Efter mängdvis med chanser åt båda håll drog till slut norrbottningarna längsta strået med seger 1-0.

Matchen inleddes i något trevande tempo där lagen turades om att skapa mer eller mindre ofarliga chanser. Öppningsperioden präglades i övrigt av hårda sargkamper och en del tuffa tacklingar.

I mittperioden trissades tempot upp avsevärt och spelet svängde rejält emellanåt. Luleå tog kommando inledningsvis men AIK kopplade greppet ju längre perioden gick. Chanser haglade åt båda håll men detta skulle visa sig bli en målvakternas match med både en Lindvall och en Lassinantti som storspelade.

Tredje perioden blev händelserik även den med flera bud på mål från AIK:s håll. Lindholm, Olofsson och Möller var nära några gånger och backarna laddade på friskt i de PP-lägen som uppstod. Målet skulle däremot Luleå stå för. Hemmalaget får en kontring som renderar i en två-mot-en-situation och Johan Harju prickar slutligen in pucken. Det skulle visa sig bli matchavgörande i det målsnåla derbyt som spelades inför 2200 åskådare i Coop Norrbotten Arena.