Sundsvik målskytt när Skellefteå vann
Publicerad: 2020-01-09
Ett formstarkt Skellefteå tog emot Frölunda på hemmais och kunde efter en målrik mittperiod säkra tre viktiga poäng i kampen om slutspelsplatser. Albin Sundsvik inledde målskyttet för hemmalaget och Linus Lindström avslutade detsamma med sitt 4-2 i tom bur. Fortsatt kul att se med hemmaögon hur Gustaf Lindvall gör ännu en kanonmatch. När Frölunda tog över initiativet i spelet i tredje perioden var Lindvalls spel helt avgörande.

Bra start av hemmalaget

Skellefteå inleder den första perioden riktigt bra och har ett stort spelövertag. Man skapar dessutom massor av målchanser. Bland annat har Petter Granberg ett öppet läge framför gästernas mål och en puck smiter precis utanför stolpen och även en i ribban.

Efter drygt halva perioden får hemmalaget chansen att spela numerärt överläge men man slarvar bort möjligheten och får inte alls till spelet. Efter utvisningen svänger matchbilden något och i slutet av perioden är det Frölunda som skapar flest chanser och har mest puck.

Massor av mål i andra

Den andra perioden inleds på allra bästa sätt för hemmalaget. Jonatan Berggren står för förarbetet och en perfekt bakåtpassning till Albin Sundsvik som kan trycka in 1-0 för Skellefteå. Tuomas Kiiskinen är sedan nära att utöka ledningen när han är centimeter från att lyckas lirka in en puck efter bra spel från AIK.

En snygg passning från Ryan Lasch ger helt öppet för Teodor Lennström som kan sätta 1-1 bakom en chanslös Gustaf Lindvall. Skellefteå kan dock svara när Robin Alvarez jobbar tillbaka en puck i anfallszon och frispelar Andreas Wingerli som kan sätta 2-1 upp i nättaket. I powerplay kan sedan Jonathan Pudas utöka ledningen till 3-1 med ett slagskott från blå. Men bara en halvminut senare gr Samuel Fagemo 3-2 för gästerna efter ett riktigt vackert anfall.

Avgör i tomt mål

AIK inleder den tredje perioden med en man mer men lyckas inte etablera något powerplay-spel. Istället kan Frölunda skapa chanser och Gustaf Lindvall gör ett par jätteräddningar när Simon Hjalmarsson och Lennström är nära. Hemmalaget tar timeout för att prata ihop sig om spelet.

Matchen är fortsatt fysisk och intensiv och det kommer utvisningar åt bägge hållen mitt i perioden. Men det är Frölunda som tydligt har initiativet i spelet och jagar efter en kvittering. Med lite mer än två minuter kvar av perioden plockar man ut målvakten men då kan Skellefteå avgöra när Linus Lindström sätter 4-2 i tom kasse.