3-1 seger för Skellefteå AIK borta mot Leksands IF
Publicerad: 2013-10-12

Skellefteå AIK fortsätter att ånga på i SHL och har efter tolv matcher nu spelat ihop 30 poäng efter en 3-1 seger borta mot Leksand. Joakim Lindström blev matchvinnare med två mål.

Matchen inleddes i bra tempo där det var AIK som tog tag i taktpinnen. Hög forechecking ställde till det för hemmalaget i egen zon där man ofta blev fastpressade. AIK hade stort puckinnehav och skapade en del chanser men Leksand kom upp i en del farliga kontringar. I den femte minuten fick Leksands Joel Knuts periodens bästa chans efter en retur. Henrik Karlsson i AIK-målet gjorde dock en bra räddning efter en sidledsförflyttning. Skotten i första perioden slutade 11-7 till AIK:s fördel.

Matchens första utvisning kom efter 04:14 i andra perioden Bud Holloway åkte ut för slashing. Leksand skapade en hel del men AIK höll tätt. Efter 09:30 fick AIK chansen att spela med en man mer under en avvaktande utvisning för Leksand. Joakim Lindström, assisterad av Fredrik Lindgren lyckades då ge AIK ledningen med 1-0 efter ett långt tryck i anfallszon. Lyckan blev dock kortvarig för bortalaget då Kevin Kapstad fick ett pass av Patrik Hersley 51 sekunder efter AIK:s ledningsmål och slängde iväg ett dragskott från blå som seglade in högt bakom en skymd Henrik Karlsson. Andra perioden slutade 1-1 i mål och skotten återigen 11-7 till bortalaget.

AIK fortsatte den tredje perioden med hög intensiv press som ställde till det för hemmalaget. Det dröjde dock till 12:20 innan spelövertaget gav utdelning. Joakim Lindström höll sig återigen framme och gjorde 2-1 till AIK efter ett bra förarbete av Bud Holloway. Efter detta flyttade Leksand upp spelet något och skapade en del lägen. När En och en halv minut av matchen återstår så tar Leksand ut sin målvakt för att försöka åstadkomma ett kvitteringsmål, detta slutar med att Erik Forsell sätter 3-1 och spiken i kistan i öppen kasse.