Vestin förlänger sitt kontrakt
Publicerad: 2021-01-19
Julia Vestin har förlängt sitt kontrakt med 1+1.

Skellefteå AIK dams säsong är slut. 4 matcher hann spelas innan restriktionerna satte stopp. Tidigare i januari fick laget veta att det inte blir något kommande kval till SDHL.

För damlaget handlar det redan nu om att fokusera på nästa säsong. Lagets Team Manager Ulrika Dahlgren jobbar ständigt med att bygga upp truppen. Det här är säger Ulrika om Julia Vestins förlängning.

– Julia är härlig person och en pålitlig lagspelare. En tuff back med sina främsta styrkor i det fysiska spelet och avslutet. Hon jobbar hårt för att nå sina mål och har erfarenhet av vad som krävs för spel på högsta nivå. Utifrån sin skadebakgrund innan hon kom till oss i Skellefteå AIK, har hon inte fått visa sin fulla potential. Med fortsatt bra kontinuitet i träningen, kommer hon ta ytterligare steg. Hon är en spelare motståndaren inte vill möta och i sin fulla potential kommer vara en betydelsefull spelare för oss i vår målsättning- SDHL.

Du har valt att förlänga med Skellefteå AIK, hur gick tankarna?

– Tankarna gick fram och tillbaka men jag kom ganska snabbt fram till att jag ville stanna kvar. Jag trivs superbra här uppe och kände mig helt enkelt inte klar, helst inte efter den säsong som varit.

En konstig säsong med nu bekräftat att det inte blir något kval till SDHL, hur håller man uppe motivationen inför kommande säsong?

– Det gör ju ont i hjärtat att det inte blir något kval då det är något man sett fram emot. Man får helt enkelt bara hålla glädjen uppe och fortsätta kämpa för nästa säsong! Mitt drivmedel är att jag ser fram emot att få spela tillsammans med laget en hel säsong och att få tävla om en SDHL-plats då min förra säsong bestod nästintill bara utav rehab.

Olivia Granlund