Med siktet inställt mot SDHL
Publicerad: 2018-09-24
Siktet är inställt på spel i SDHL och för att det ska vara möjligt måste vi skapa förutsättningar för tjejerna att spela i den högsta nationella serien. Vi behöver en sportslig ledning, engagerade och dedikerade tränare och spelare. Sen måste vi sälja reklam, ha publik på våra läktare som genererar intäkter och bygga upp en ideell matchorganisation precis som vårt A-lag och övriga lag har i vår förening.

Efter säsong ett i modern tid så känns det verkligen som att vi är på väg igen. Första säsongen efter ett tioårigt uppehåll med damlaget så vann vi Damettan Norra och tog oss till Play Off 1 där vi slog ut Hammarby som vann Damettan Östra. I ett direkt avgörande Play Off spel om en plats i SDHL så förlorade vi mot SDHL laget SDE. Säsongen 2017/2018 kan inte annat än sammanfattas som mycket väl godkänd.

Vårt damlag har en mycket bra organisation med sportchef, tränare och övriga ledare, vi har spelare som brinner för att spela ishockey och en månghövdad publik. Damernas instagram konto har 2500 följare vilket säger väldigt mycket om intresset för damlaget. Damlaget kommer att omsätta ca 1.5 mkr denna säsong och ett lag i SDHL behöver ungefär 1.5 - 2.0 mkr ytterligare i intäkter.

{!F}

CHC har startat upp ett LIU (hockeygymnasium) för tjejer denna säsong i samarbete med AIK. CHC har ca 70 tjejer som spelar hockey i sin förening och AIK har ett antal tjejer som spelar tillsammans med killarna upp till U 14. Vårt samarbete med CHC är ytterst viktigt för att fortsätta utvecklingen av damhockeyn i Skellefteå.

Västerbotten är fortfarande det näst största damdistriktet till antalet licenserade spelare i Sverige efter Stockholm vilket är en positiv framgångsfaktor.

Vi har påbörjat en resa, vi har gjort mycket, men det återstår mycket hårt arbete.

Vi hoppas att du vill vara med på damernas resa och se matcherna på plats i Skellefteå Kraft Arena.

Ni är varmt välkomna.

Med vänlig hälsning Skellefteå AIK Hockey Pea Israelsson Klubbdirektör

Skellefteå AIK Hockey