Andra förlusten för Skellefteå AIK
Publicerad: 2013-10-17

Skellefteå AIK åkte ikväll på sin andra förlust i årets SHL. Frölunda hade en 3-0 ledning inför sista perioden men AIK kämpade in i det sista men kom aldrig närmare än 3-1.

Matchen inleddes med väldigt högt tempo. Båda lagen åkte mycket skridskor och spelade fysiskt vilket ledde till en underhållande period. Bra målchanser skapades åt båda håll men det dröjde till 15:50 in i perioden innan första målet kom. I powerplay gav då Andreas Johnson hemmalaget ledningen med 1-0, assisterad av gamla AIK-spelaren John Klingberg och Mathis Olimb. Skotten i första perioden slutade 10-8.

Andra perioden startade som den föregående med ett rasande tempo. Ju längre perioden gick så tog Frölunda över kommandot, stenhård press över hela banan ställde till för bortalaget. Efter 11:35 så kom också 2-0 genom Mats Rosseli Olsen efter ett bra förarbete av Nicklas Lasu. Hemmalaget fortsatte sin hårda press efter målet och hade stort spelövertag. 3-0 kom efter 14:24 genom Tom Nilsson framspelad av Evan McGrath och Erik Karlsson. Skotten i andra slutade 10-3.

I den Tredje perioden drog hemmalaget tillbaka sin styrkor något och verkade gå in för att försvara sin 3-0 ledning. AIK tog över spelet men Frölunda försvarade sig bra. Efter 13:28 spelade Adam Pettersson elegant fram John Norman till öppet mål och 3-1 var ett faktum. När två minuter återstod så fick AIK chansen att avsluta matchen i powerplay och man tog då också ut Markus Svensson i målet och spelade sex mot fyra. Frölunda höll dock ut och vann välförtjänt med 3-1. Skotten i sista perioden slutade 2-10.