Robertsson: ”hårt jobb, tålamod och ödmjukhet”
Publicerad: 2012-01-20

Skellefteå AIK tar emot Brynäs i Skellefteå Kraft Arena, lördag kl 16.00. Välkomna!

Skellefteå AIK spelade i hemmaarenan även i onsdags. Då stod Växjö för motståndet. AIK rivstartade, mattades av något men vann välförtjänt i slutändan enligt assisterande tränaren Bert Robertsson.
- Vi mötte ett lag som kom från fyra raka segrar, ett starkt och bra lag. Vi kom ut bra direkt i starten och var rätt överlägsna i första, men sen slog vi av på takten och det blev jämnare. Men vi vann till slut rättvist och borde kanske sett till att avgöra tidigare utifrån matchbilden. Men det väsentliga är att vi hittade ett sätt att vinna.

AIK passade än en gång att göra mål med en man mindre på isen.
- Det är ett hårt jobb och ett bra målvaktsspel som ligger till grund för att det gått så bra för oss i den spelformen. Vi har spelat hårt och uppoffrande.

Nu möter AIK ett av seriens andra topplag och Robertsson räknar med en svår uppgift.
- Det här blir en tuff match. Det har varit otroligt jämna matcher hittills mot Brynäs i år, så det här blir spännande. De kommer säkert att vara revanschsugna efter förlusten senast, Tommy (Jonsson, tränare i Brynäs) var inte alls nöjd med insatsen då.

- Vi ska fokusera på att spela den hockey som vi klarar av, som vi är bra på. Och vi ska bygga på det självförtroende som vi har på hemmaplan.

Det finns delar som vägleder ett vinnande lag.
- Det är roligt att vinna, men det har sitt pris. Men jag tycker att vi har vunnit välförtjänt. Det gäller att inse att det krävs ett hårt jobb, tålamod och ödmjukhet. Det gäller att göra sitt bästa oavsett motstånd, konstaterar Robertsson.

Status i truppen:
Jan-Axel Alavaara har lämnat Skellefteå AIK för Österrike (Linz) och Oscar Lindberg är utlånad till Sundsvall under två veckors tid. Tomas Skogs, Fredrik Styrman och Melker Karlsson saknas fortfarande pga skador.

Redaktör Anna Hägglund