U18 knep extrapoängen i derbyt
Publicerad: 2017-01-18
Ungdom
Filip Engarås blev matchhjälte när U18 besegrade Luleå efter straffar. Det var ett stökigt Norrlandsderby, där vi tappade ett tvåmålsunderläge men lyckades tillslut knipa extrapinnen.

Utvisningarna började redan efter 24 sekunder, när Albin Eriksson åkte ut två minuter för tripping. Därefter lyckades vi ta ledningen när Melker Gustavsson fixade 1-0 på passning från Sebastian Hedén.

Några fler mål blev det inte i den första perioden, men Luleå drog på sig tre utvisningar och vi åkte på ytterligare en. Och i början av den andra perioden fortsatte utvisningarna dugga tätt. Efter två minuter drabbades av ett lagstraff då vi var för många spelare på isen.

Vi höll ut och kunde efter sex minuter utöka till 2-0 genom Linus Hedman, assisterad av Christopher Van Doorn och William Persson. Men strax därefter lyckades gästerna reducera genom Ville Erixon.

Under den tolfte minuten drabbades vi av ett matchstraff, när Elliot Norrman fick lämna planen till följderna av en knätackling. Samtidigt utvisades Luleås Anton Andersson tio minuter.

Luleå fick chansen i powerplay under fem minuter, men innan den tiden var slut drabbades vi av en ny utvisning på William Persson. Med två man mindre tvingades vi kapitulera och Luleå hade hämtat ikapp.

Tredje perioden bestod av 16 skott och tre utvisningar, men inga mål. Även förläningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar.

Gästerna tog ledningen, men Albin Eriksson kvitterade innan Filip Engarås avgjorde och såg till att vi kunde knipa extrapoängen.

Segern betyder att vi klättrar upp på femteplats på åtta poäng. Två poäng efter Leksand på andra plats.