Segermålet satt långt inne
Publicerad: 2016-11-17
matchreferat
Skellefteå AIK välkomnade HV71 till Skellefteå Kraft Arena på torsdagen och det blev minst sagt en målsnål tillställning. Efter en chansrik och mycket underhållande första period mattades det av allt eftersom och till sist var det först i övertidsspel som Skellefteå kunde göra matchens första mål och därmed avgöra genom Adam Pettersson. Joni Ortio i hemmamålet fortsätter att vara hemmalagets bästa spelare i match efter match men även Jesper Olofsson visade framfötterna ikväll.

Bra fart i första perioden

Matchinledningen är riktigt underhållande och bjuder på en hel rad bra målchanser från bägge lagen. HV71 har först ett friläge för Mattias Tedenby och sedan ett till för Erik Cristensen framspelad av just Tedenby. Joi Otrtio gär dock fina räddningar båda gångerna. Däremellan har Skellefteå två skott i stolpen genom först Jesper Olofsson och sedan Sebastian Aho.

Den första perioden fortsätter att bjuda på högt tempo från två anfallsglada lag. För Skellefteå är Jesper Olofsson inblandad i väldigt mycket och känns riktigt pigg. Skottstatistiken till sist 7-8 i en jämn och riktigt tempostark och underhållande första period.

Fler chanser men inga mål

Skellefteå skapar en farlig målchans direkt i den andra perioden när Jesper Olofsson dribblar sig loss och skjuter men gästernas backar lyckas rensa bort pucken som ligger lös på mållinjen. Efter en mycket tveksam utvisning får sedan gästerna spela powerplay som också blir spel fem mot tre men AIK lyckas hålla undan.

Med drygt fem minuter kvar av perioden har Skellefteå ytterligare en ramträff när Andreas Wingerli styr pucken i stolpen men matchen är fortfarande mållös. Omedelbart därefter får AIK sin första chans i numerärt överläge men trots ett par bra chanser är ställningen fortsatt 0-0 in i den tredje perioden

Mållöst efter tre perioder

Gästerna inleder direkt med en jättechans när man har ett klockrent skott i stolpen. Man får också periodens första chans att spela powerplay men drar då snabbt på sig en egen utvisning och det blir spel fyra mot fyra istället. Kort powerplay för hemmalget följer också men resultatlöst.

Bägge lagen fortsätter att skapa chanser men bra försvarsspel och pigga målvakter i bägge lagen gör att utdelningen fortsatt uteblir. I periodens absolut sista minuter vaskar Skellefteå fram ett par riktigt bar målchanser, framför allt Jimmie Ericsson är nära att avgöra men matchen slutar mållös vid full tid och går till förlängning.

Pettersson avgör

På övertid behöver Skellefteå bara 20 sekunder för att avgöra. Adam Pettersson spelas helt fri och sätter avgörande 1-0 i nättaket.