En poäng i hemmamötet mot Färjestads BK
Publicerad: 2013-10-19

Färjestads BK gästade ikväll Skellefteå Kraft Arena och efter en fartfylld match med mycket känslor stod just bortalaget som vinnare med 3-4. Skellefteå AIK plockade med sig en poäng efter att reducerat fyra sekunder från full tid.

Färjestad lät ingen minut gå till spillo när man inledde första period med ett offensivt spel. Båda lagen försökte hålla i taktpinnen. Det var dock Färjestad som kom högst i banan och efter 9 minuter var hemmalaget hårt tillbakapressade. Den höga pressen medförde med tid vassa kontringsmöjligheter för AIK. Efter 13:53 var det också sistnämnda som tog ledningen genom Martin Lundberg, ass. Niclas Burström.

Men det skulle bara dröja till 16:32 innan Färjestad kvitterade till 1-1 genom Joakim Hilding, ass. Per Åslund, Joakim Nygård. Återigen tog man ett litet övertag i spelet och AIK blev något tillbakapressade under periodens sista minuter. Ställningen stod sig inför den andra perioden. Skott på mål: 8-9 till Färjestad.

Andra perioden startade fartfyllt den också, redan efter 2:01 tog hemmalaget ledningen till 2-1 genom Jonas Frögren, ass. Petter Emanuelsson. Frögren, som tidigare kommer från just Färjestad, levererade ett tungt slagskott från blå mellan benen på Fredrik Pettersson-Wentzel. Spelet utvecklades till att bli mer och mer fysiskt, efter 9:53 resulterade detta i gruff och dubbla utvisningar för båda lagen(matchen som hittills inte hade någon utvisningsminut). Känslorna i matchen fortsatte, inte minst var Jonas Frögren inblandad i många närkamper med sina forna lagkamrater. Med 3 minuter kvar av perioden (17:01) kvitterade Färjestad till 2-2 genom Max Görtz, ass. Jack Connolly, Ville Lajunen. Skott i tredje perioden: 3-14 till Färjestad.

Tredje perioden inleddes med mer numerärt överläge då hemmalaget fick spela boxplay och därefter Färjestad. Följande minuter bjöd på ett fartfyllt böljande spel vilket till synes fortsatte ända tills 16:02 då Färjestad tog ledningen igen genom Jack Connolly, Tomas Hyka, Patrik Lundh. Färjestad pressade tillbaka hemmalaget med 2 minuter kvar av matchen men AIK lyckades vända och få till ett anfallspel i offensiv zon. 19:17 lämnade Henrik Karlsson hemmalagets kasse och numerärt överläge väntade. Med bara 4 sekunder kvar av matchen lyckas Jimmie Ericsson reducera till 3-3 och förlägning nalkades. (Ass. Bud Holloway, Erik Forssell).

Stärkta av det sena avgjörandet pressade AIK på i fjärde perioden men utan resultat. Matchen avgjordes tillslut på straffar där Färjestads BK stod som vinnare. Matchen slutade 4-3 med totalta skott på mål i matchen: 21-39 till Färjestads BK.