Joakim Lindström avgjorde för Skellefteå AIK
Publicerad: 2017-01-14
Matchreferat
Skellefteå AIK kunde med ett sent avgörande från Joakim Lindström säkra segern hemma mot Karlskrona på lördagen. Efter att tidigt ha dragit ifrån till en tvåmålsledning tappade man densamma i den andra perioden och matchen var oavgjord inför en tredje perioden. Skellefteå kunde dock visa tålamod och nöta ner gästerna i den tredje perioden och Lindströms mål kändes ändå till sist rättvist. Joni Ortio gör återigen en bra match i hemmamålet och Linus Lindström tar allt mer plats i offensiven vilket är kul att se.

Skellefteå tar ledningen men tappar den

Matchbilden sätts rätt tydligt redan i inledningen av matchen när Skellefteå först gör 1-0 i powerplay genom Pär Lindholm snyggt framspelad av Bud Holloway och sedan också 2-0 då Marcus Pettersson gör det bra som på liten yta lyckas få iväg ett avslut från blå som Johan Holmqvist försöker mota men istället styr in i eget mål.

Karlskrona gör dock ett riktigt snyggt 2-1 med var som egentligen var lagets första målchans i matchen. Skellefteå har fortsatt initiativet även efter målet men gästerna närmar sig allt mer.

Utvisningar präglar andra perioden

I den andra perioden kan Karlskrona ta över spelöveratget och också kvittera efter att ett backskott styrts av en hemmaspelare på en arm och in i mål till 2-2. Ett tursamt mål som dock föregåtts av hårt jobb från gästerna som kommit in i matchen ordentligt.

Efter att AIK drabbats av två utvisningar samtidigt får Karlskrona två minuter i spel fem mot tre men då spelar hemmalaget uppoffrande i boxplay och lyckas hålla undan. Detsamma gör gästerna när hemmalaget också får spela powerplay strax därefter.

Joakim Lindström avgör

I den tredje perioden är det Skellefteå som är laget som tydligt jagar ett avgörande mål men Johannes Jönsson i bortamålet spelar bra och har också god hjälp från sitt försvar. När hemmalaget efter drygt halva perioden får spela powerplay så kommer till sist 3-2 efter att Joakim Lindström stänkt in en handledsskott från sin favoritposition i powerplay.

I slutminuterna av perioden jagar dock gästerna efter ett kvitteringsmål med sex utespelare på isen men även om man har en puck som smiter förbi strax utanför Ortios högra stolpe så är man aldrig riktigt nära att få in pucken.

Skribent Magnus Nilsson