Knapp förlust hemma mot Brynäs
Publicerad: 2016-10-08

Det blev en tung förlust mot Brynäs IF under lördagskvällen. Efter 15 raka segrar mot Gävlelaget kom nu första nederlaget. Matchen bestod av många heta situationen, där matchens profil, Nisse Burström var inblandad i det mesta. Slutsiffrorna skrevs till 1-2.

Det var en jämn förstaperiod som spelades i Skellefteå Kraft Arena. Resultatet var 0-0, skotten skrevs till 12-13 och utvisningarna var 1-1. Både gästernas lagkapten, Jacob Blomqvist och vår egen Fredrik Lindgren var nöjda med sina lags insatser.
– Det är två bra lag som möts idag, säger Lindgren till Cmore i paus.

Jonathan Pudas öppnade målskyttet för gästerna när andra perioden var drygt tre minuter gammal. Därefter väntade ett par händelserika minuter.

Gästernas målskytt åkte ut två minuter för interference och vi satte hårt tryck på David Rautio i Brynäsmålet.

Först fick vi ett mål bortdömt, när Pontus Petterström och Nisse Burström befann sig i målområdet. Därefter förhindrade Rautio Burström från att bli målskytt genom att kasta klubban som styrde bort pucken från målet.

En rasande Burström förstod ingenting och visade sin vrede. Därefter väntade ännu ett mål för gästerna, när Jonathan Granström gjorde 0-2. Sedan omvandlade Burström sin vrede till ett nytt mål, som återigen blev granskat.

Burström styrde in pucken med skridskon, men denna gången var målet såpass solkart att det inte fanns något tvivel. Tredje gången gillt för Nisse som satte reduceringen i powerplay.

I tredje perioden låg vi på för en kvittering och avlossade 15 skott mot mål. Tyvärr fick vi inte in någon mer puck och årets första förlust på hemmaplan blev dessvärre verklighet.