Senstationscomeback
Publicerad: 2013-04-01

Det är nu klart att Mr AIK, Pär Mikaelsson, gör comeback i Skellefteå AIK.

Det är närmare åtta år sedan Pär Mikaelsson avslutade sin aktiva karriär i Skellefteå AIK. Men nu är det alltså dags för veteranen att snöra på sig skridskorna igen. Han gör debut redan ikväll då Skellefteå AIK möter Linköpings HC i en tredje semifinalmatch.

Mikaelsson hann vara med under fyra elitseriematcher med Skellefteå AIK säsongen 88/89, därefter har han spelat femton säsonger i klubben.

- Jag har spelat i Skellefteå AIK i hela mitt liv och under mina sista år som aktiv var det väldigt nära avancemang till Elitserien, men vi föll som bekant på det berömda målsnöret.

Nu får han dock chansen att göra comeback i AIK och Elitserien. AIK har visserligen en bred trupp, men vill gardera sig för skador som kan uppkomma i ett tufft slutspel. Då kom Mikaelsson på tal, och han känner sig sugen på uppgiften.

- Jag har haft många bra år i AIK, men inte fått chansen i Elitserien. Så då frågan kom om jag ville vara med under slutspurten så tog jag mig självklart en funderare, men känner nu att det ska bli en kul utmaning.

Han har nu hunnit fylla 43 år, men har tränat bra även efter den aktiva karriären. Mycket tack vare sitt yrke.

- Under mitt jobb som brandman har jag haft möjligheten att vara aktiv under alla år, så jag känner mig i ganska god form. Jag räknar inte med så många byten i första matchen, men hoppas bli varm i kläderna snabbt.

Vad som än krävs!

Anna Hägglund