Förlust i första kvalmatchen
Publicerad: 2022-03-17
Trots hård kamp kunde Skellefteå AIK inte överlista Sofia Reideborn i Göteborgs mål. Matchen slutar med förlust 0-3 och nu gäller vinna eller försvinna på lördag.

Med 1028 åskådare i Skellefteå Kraft Arena slår klubben det egna säsongsrekordet från i lördags, när de tar emot Göteborg HC på torsdagen. Göteborg kom ut hårt och fick utdelning i varje period av matchen medan Skellefteå AIK hade svårt att överlista Sofia Reideborn i Göteborgs mål. Nu måste Skellefteå vinna på lördag i Angered Arena för att hålla matchserien, och drömmen om SDHL vid liv.

Huvudtränare Kajsa Östlund om matchen:

– Matchen startar som väntat i ett lite högre tempo än vi är vana vid och det tar några byten innan vi kommer in i det. Sen är det vi som skapar de farligaste målchanserna i första och andra perioden men vi får ingen utdelning samtidigt som Göteborg sätter sina lägen. Tycker vi startar tredje perioden bra men efter att dom lite slumpmässigt sätter trean tappar vi energin och lyckas inte få till någon sista forcering.

– Det är en jämn match som Göteborg vinner för att dom är effektivare än oss och starkare i spelet framför båda målen. Vi behöver bli betydligt tuffare och rejälare framför målen och sedan skapa mer trafik och attack mot deras målvakt, avslutar Östlund.

Statistik Skellefteå AIK vs. Göteborg HC 16/3

Mål: 0-3 (0-1, 0-2, 0-3)
Målgörare: Hana Hasova (2), Karin Svedberg
Skott: 21-30
Utvisningsminuter: 4-6
Publik: 1028 (säsongsrekord)

Sofia Hedenström