Derbyvecka i norr – AIK jagar revansch
Publicerad: 2017-11-20
Inför match
Vi har en härlig hockeyvecka framför oss med dubbla derbymatcher mot Luleå. Den första av dessa går av stapeln i Coop Norrbotten Arena under tisdagen och AIK är redo. "Det känns ruskigt inspirerande", säger Stefan Klockare.

Tisdagens match blir den första mellan oss två denna SHL-säsong då senaste drabbningen skedde på försäsongen där norrbottningarna drog längsta strået. Nu gäller det viktiga poäng då det endast åtskiljer två poäng i den täta tabellen.

– Kul match! Förhoppningsvis med mycket folk som stöttar två bra lag. Framför allt en härlig vecka som väntar med den här extra derbykryddan. Det känns ruskigt inspirerande, säger en taggad Stefan Klockare.

Coachen berättar att de gör sig redo för en känsloladdad tisdagsdrabbning.

– Det kommer bli en tuff match. Det brukar bli tight och lite gruffigt på isen, sånt som höjer temperaturen.

"Kommer kämpa minst lika hårt"

Lagen kommer från likvärdiga lördagsmatcher med revansch att utkräva efter bittra förluster. Nu hoppas Klockare på ett steg framåt i samband med dessa derbyn.

– Vi försöker nu hitta ett sätt att spela bra både defensivt och offensivt. Vi gjorde en ganska bra match senast tycker jag men vi jobbar just nu på att få ihop alla delar. Jag hoppas att det ska bli bättre under tisdagskvällen och att det sitter.

Luleå är ju en minst sagt bekant motståndare för oss.

– Ja, vi har ju mött dem på försäsongen och vet vilken hockey de vill spela. De är ett hårt kämpande lag men vi kommer kämpa minst lika hårt. Gärna hårdare för att sedan krydda det med våra tekniska kvalitéer, avslutar Stefan.

Första derbyt har nedsläpp tisdag 19.00 i Coop Norrbotten Arena. Är du inte på plats är du varmt välkommen till Rinkside där vi alltid visar bortamatcherna!

Webbredaktör Samuel Söderlund