Skellefteå AIK vann stort i Kinnarps Arena
Publicerad: 2013-10-21

Skellefteå AIK åkte till Kinnarps arena med två förluster i bagaget och jagade en trepoängare. Skellefteå var det bättre laget och kunde till slut vinna med 1-5 trots att man fick spendera mycket tid i utvisningsbåset. 17-åriga Sebastian Aho gjorde sitt första SHL-mål och punkterade matchen med sitt 1-5 mål.

AIK tog tag i taktpinnen i början av matchen och skapade en del halvchanser. Det hade gått fyra minuter in i matchen innan hemmalaget sköt sitt första skott på mål. EFter 08:38 åkte AIK ut för att man haft för många spelare på isen och hemmlaget gjorde då efter 09:42 1-0 genom Andreas Jämtin som från nära håll lyckades styra i ett skott från Toni Rajala, andraassist av Elias Fälth. Efter målet blev spelet lite hafsigare med många felpass fårn båda lagen. Efter 17:03 kvitterade Petter Emanuelsson till 1-1 med ett, till synes rätt lätt skott från kanten som ändå letade sig in i Wesslaus stophandshörn. Detta var Emanuelsson första mål denna säsong. Assist till Niclas Burström och Jonas Frögren. Skott på mål i första perioden blev 8-12.

AIK inledde även den andra perioden piggast och i spelet fem mot fem var man det hetare laget. Efter sex minuter åkte först Joakim Lindström ut två minuter och när den utvisningen var klar var det Pierre-Edouard Bellemares tur att åka ut två nya minuter. Hemmalaget skapade då ett bra tryck och skapade flertalet chanser att ta ledningen men AIK lyckades freda sig. Efter 15:55 tog sen AIK ledningen med 1-2 efter en tekning i offensiv zon där till slut Viktor Arvidsson sköt in en retur, assist till Johan Alm och John Norman. Efter 18:37 fick sen AIK chansen att spela i powerplay och då kom också 1-3 efter ett skott från blå från Niclas Burström assisterad av Oscar Möller och Bud Holloway. Skott på mål i andra perioden blev 10-14.

Tredje perioden hann bara gå 01:29 då Viktor Arvidsson direkt från utvisningsbåset kom fri och gjorde 1-4 med ett fint avslut. AIK hade sedan bra kontroll och förde matchen. HV71:s enda farliga läge kom egentligen när AIK spelade powerplay då Patrik Carlsson fick ett friläge som Markus Svensson gjorde en jätteräddning på. 17-åriga Sebastian Aho gjorde ikväll sin andra SHL-match och fick kröna kvällen med att göra sitt första SHL-mål efter 17:07 med ett skott i krysset assisterad av Joakim Lindström. Slutresultatet blev 1-5 och skotten slutade 24-33.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA