Säker seger för Skellefteå AIK
Publicerad: 2016-11-24
Matchreferat
Efter några tunga förluster var det ett revanschsuget Skellefteå AIK som välkomnade Leksand till Skellefteå Kraft Arena på torsdagen. Matchen blev ingen direkt välspelad historia men Skellefteå var ett tydligt snäpp bättre och kunde också kontrollera matchen genom alla tre perioder. Linus Lindström inledde målskyttet med två mål i den första perioden, den ledningen kunde hemmalaget sedan hålla matchen ut. Joni Ortio gör återigen en mycket bra match och kul också för AIK att Oscar Möller får göra mål igen.

Linus Lindström tvåmålsskytt

Skellefteå inleder matchen riktigt bra och har rejält tryck mot gästernas mål i långa perioden i inledningen av den första perioden. Linus Lindström skapar en riktigt bra chans själv när han starkt kliver in framför mål och sånär kan trycka in ett ledningsmål. Halvvägs in i perioden är det också Lindström som gör 1-0 något tursamt när en rensning från gästerna studsar vi hans ben i mål.

Med knappt tre minuter kvar av den första perioden får Skellefteå spela powerplay för andra gången i perioden och då kommer också 2-0. Återigen är det lite tursamt och återigen är det Linus Lindström som lyckas styra pucken i mål. Lindströms andra mål i matchen och för säsongen.

Ett mål för vartdera laget

Den andra perioden är bara drygt två minuter gammal när Leksand reducerar genom Sondre Olden som skjuter med mycket trafik framför mål och pucken går via Joakim Lindströms skridsko i mål till 2-1. Skellefteå tar dock tillbaka initiativet rätt omgående efter det insläppta målet och skapar klart mest även i den andra perioden. Efter knappt 15 minuter kommer också 3-1 genom Emil Pettersson vackert framspelad av Adam Pettersson.

Fredrik Lindgren blir liggande i slutet av den andra perioden och ser ut att ha riktigt ont när han leds ut i omklädningsrummet efter att ha fallit i närkamp med en bortaspelare. Såg dock inte ut att ha varit någon utvisningssituation utan mer oturligt.

Möller sätter spiken i kistan

Glädjande är att Fredrik Lindgren är tillbaka på isen igen och spelbar i den tredje perioden. Det är fortsatt Skellefteå som för spelet och skapar mest framåt men det är långt mellan målchanserna i den tredje perioden.

Leksand har avsevärt mycket mer puck i den tredje perioden än tidigare. Skellefteå spelar tydligt av tiden och gästerna har trots mycket puckinnehav svårt att skapa speciellt mycket framåt. Istället är det Oscar Möller som avgör för Skellefteå med sitt 4-1 bakom en chanslös Jonas Arntzen som ersatt Atte Engren som tvingats utgå strax före målet.