Tuffa kamper i back-to-back
Publicerad: 2015-09-24

Nu är det så äntligen dags för säsongens första norrderby! Och dessutom ett äkta back-to-back-möte då Skellefteå AIK möter Luleå Hockey. Först borta på fredagkväll och sedan hemma på lördagkväll.

Redan i tredje SHL-omgången ställs Skellefteå AIK mot Luleå Hockey, och detta på bortaplan. Inte nog med det, lagen möts igen på lördag i Skellefteå Kraft Arena för ett äkta back-to-back.

- Det ska bli riktigt roligt att spela mot samma lag två dagar på raken, riktigt inspirerande, kommenterar Stefan Klockare.

- Det brukar normalt bli häftiga matcher mot Luleå, så nu hoppas vi såklart på att få spela i två utsålda arenor för det här är riktigt roliga matcher på alla sätt och vis.

AIK kommer närmast från en svidande förlust i CHL. Men Klockare berömmer ändå spelet laget presterade i den bortamatchen.

- Halva matchen var riktigt bra från vår sida, första grym! Vi sköt mycket och visade ett vägvinnande spel, men tyvärr kom de in och skapade några lägen som de även förvaltade. Men vi skulle vridit matchen till vår fördel, det var en sur förlust.

Så laget är revanschsuget och egentligen inte missnöjda med prestationerna, utan hoppas fortsätta i samma stil med vissa förbättringar.

- Vi ska fortsätta spela som vi startat de senaste matcherna, för det har varit grymt bra. Nu ska vi försöka hålla samma spel under längre perioder. Kan vi vara konsekventa och hålla oss till ett bra grundspel så har vi bra förutsättningar i de här mötena.

Idag blev det klart att Sebastian Ohlsson kommer tillhöra A-truppen de kommande tre säsongerna. En talang som Klockare är glad att behålla i föreningen.

- Han gjorde en grym första match för säsongen, då vi mötte Löven. Han var nog vår toppforward i den matchen. Det här är en kille med bra kvalitéer, han är orädd, vågar ta för sig och visar en härlig frenesi och energi i sin åkning.

Det finns några frågetecken i truppen inför helgens matcher.

- Linkan (Fredrik Lindgren) tränade inte idag, men (Anton) Lindholm körde. Vi får avvakta besked för dem till imorgon. (Anton) Öhman kör på is varannan dag med mig. Han får ett schema vecka för vecka. Ritola hade bra resultat på tisdagens tester, och är på väg i rätt riktning. Han kämpar på och kör lite på is.

Anna Hägglund