U18 klara för J18 Allsvenskan
Publicerad: 2016-12-11
Ungdom
U18 är klara för J18 Allsvenskan. Detta står klart efter helgens två segrar mot AIK Hockey Härnösand och Timrå IK.

Avancemang till J18 Allsvenskan stod klart redan på lördagen, när vi besegrade Härnösand på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till 8-3, efter fem mål i tredje perioden. En match som innehöll hela 44 utvisningsminuter och tre powerplay-mål.

Elias Klockare, Jesper Rosdahl och William Persson stod för två mål vardera. De övriga två målen gjordes av Christopher Van Doorn och Arvid Mella.

De fem första lagen från varje J18 Elit-serie går till J18 Allsvenskan, utan fördelar av tabellplacering. I och med lördagens seger blev söndagens match endast av akademisk betydelse, och en fight om tredje platsen.

Timrå öppnade starkt och tog ledningen tre gånger om. 0-1 efter tio minuter av första perioden Därefter åkte Fridolf Nilsson på ett matchstraff för knätackling när det återstod ungefär åtta minuter av tredje perioden. I det efterföljande numerära överläget gjorde Timrå 1-2, med drygt sex minuter kvar av tredje.

Då Klev Liam Nilsson fram strax efteråt och kvitterade i numerärt underläge. Men med cirka tre minuter kvar av tredje återtog Timrå ledningen på nytt, vilket tvingades oss att plocka ut Elias Moberg ur målet och chansa med en man mer.

Det gav resultat när Jonathan Granström kvitterade med 32 sekunder kvar. Samme Granström såg också till att avgöra i numerärt överläge när det återstod en sekund av matchen.

Tre härliga poäng som bidrog till att vi slutade trea i serien. Nu väntar ett uppehåll över jul innan J18 Allsvenskan drar igång igen.