I helgen avgörs kvalet
Publicerad: 2022-03-18
PlayOff till SDHL
Skellefteå AIK åker i helgen till Göteborg, där direktkvalet till SDHL ska avgöras med matcher på lördag och eventuellt söndag. Göteborg leder matchserien.

Trots en jämn match i torsdag på hemmaplan kunde Göteborg ta hem matchen med 0-3. När avgörande matcher väntar på lördag och eventuellt söndag i Angered Arena har huvudtränare Kajsa Östlund pekat ut spelet framför båda målen som nycklar för att hålla liv i matchserien och ta sig vidare till högsta ligan.

– Det är ett revanschsuget lag som reser till Göteborg. Vi tycker att vi gör flera saker bra men förlorar torsdagsmatchen i spelet framför målen. Vi behöver attackera deras mål betydligt mer, skapa trafik och heta situationer. Sedan behöver vi bli tuffare framför eget mål. Vi ska fortsätta hålla ihop laget över hela isen och vara noggranna och rejäla med pucken. Helt enkelt en bättre prestation än senast och vi känner att vi har alla förutsättningar för att lyckas med det, berättar Östlund.

Lördagens match spelas i Angered Arena klockan 16:00 och det är vinna eller försvinna som gäller för Skellefteå AIK. Vid vinst spelas en tredje och avgörande match på söndag klockan 12:30. Båda matcherna kan ses på svenskhockey.tv.

Sofia Hedenström