Pudas matchvinnare i åttonde raka segern
Publicerad: 2020-02-25
I kampen om slutspelsplatserna så tog Skellefteå AIK emot HV71 på tisdagen. Bägge lagen har spelat bra på sistone och inledningen av matchen bjöd också på jämnt spel. I den andra perioden kunde dock Skellefteå gå ifrån efter två mål av Jonathan Pudas som också skulle visa sig bli matchvinnande. För HV71 kunde visserligen reducera med ett par minuter kvar och fastställa slutresultatet 2-1, men närmare än så kommer man inte.

Jämnt i första perioden

Det syns att det är två lag med gott självförtroende på isen redan från start. Bägge lagen försöker ta kommandot och få fast motståndarna i anfallszon och växelvis lyckas man också med det. Skellefteå skapar bland anat en tidig chans för Robin Alvarez som sånär kan trycka in pucken vid Jonas Gunnarssons vänstra stolpe. HV71 är bra på att komma till avslut men tar dem utifrån och saknar lite trafik på mål.

I periodens sista minut har Anthony Camara en snygg genomåkning men Gustaf Lindvall är tät på avslutet. Med få avblåsningar, inga utvisningar och inga mål så går den första perioden i en rasande fart. Matchbilden känns helt jämn med chanser åt båda hållen men få riktigt klara målchanser. Skotten till sist 6-7 vilket beskriver perioden rätt väl.

Pudas prickskjuter

HV71 inleder den andra perioden klart bäst och lyckas förflytta spelet ner i Skellefteås försvarszon under långa sekvenser. Skellefte får dock chansen att spela fem mot tre men trots bra spel och flera bra avslut lyckas man inte få pucken i mål. Joakim Lindström är närmast med ett skott i insidan av stolpen precis efter att tiden för den första utvisningen tickat ut.

Gästerna får också en bra målchans i powerplay men då gör Gustaf Lindvall en jätteräddning. Istället kan AIK då det därefter blir spel fyra mot fyra sätta 1-0 genom Jonathan Pudas med ett välriktat skott utifrån. Efter en snabb spelvändning träffar sedan Andreas Wingerli klockrent i stolpen. Och efter ett sent powerplay kommer också 2-0, återigen är målskytten Jonathan Pudas med skott från backplats.

Gästerna kommer inte ikapp

Christoffer Törngren åker sig fri efter en snygg brytning i egen zon men Lindvall räddar med plocken. Skellefteå spelar bra och känns ha bra kontroll på matchen. Efter sju minuters spel får gästerna chansen att spela powerplay men insatsen i boxplay från Skellefteå är direkt strålande och man kan spela av utvisningstiden på ett mycket bra sätt.

Efter halva perioden får HV71 lite mer tryck och spel i anfallszon men samtidigt öppnar man upp sig för spelvändningar och hemmalaget har ett par lägen att avgöra matchen, bland annat för Niclas Burström, Richard Hugg och Wingerli som samtliga är nära. Samtidigt går klockan och med tre minuter kvar lämnar Gunnarsson målet och då kan Linus Fröberg sätta 2-1. Med två minuter kvar drar dock gästerna på sig en utvisning och då kan Skellefteå hålla undan och vinna.