Skellefteå AIK:s start avgjorde
Publicerad: 2015-09-26

Det blev en uddamålsseger med 3-2 i kvällens hemmamatch mot Luleå.

Skellefteå AIK kom ut som man avslutade gårkvällens bortamatch mot Luleå. Man hade bra fart i spelet och man radade upp målchanser. Efter första perioden var skottstatistiken 15-1, men trots det bara 1-0 till hemmalaget genom Patrik Zackrisson. Det trots att man hade tre möjligheter i powerplay.

I den andra perioden fortsatte man pressen mot Luleåkassen och fick utdelning två gånger om. Första målet gjordes av Janne Pesonen innan Patrik Zackrisson gjorde sitt andra för kvällen. Man hade dessutom ett mål bortdömt pga att man stört målvakten. Och istället blev det Luleå som satte nästa puck genom Johan Harju.

Samma Harju såg även till att reducera i den tredje perioden. Luleå fortsatte då att gå för en kvittering och hade bl a en bra möjlighet med en man mer i tre minuter. Men fler mål blev det inte denna kväll utan AIK kunde hålla undan och inkassera ytterligare tre poäng.