Lördagsmatch mot Bolzano
Publicerad: 2018-09-07
CHL
Imorgon gästar italienska laget Bolzano Skellefteå Kraft Arena för returmöte i Champions Hockey League. Matchstart kl 15.00. Det blev förlust efter straffar i bortamötet, och därmed laddat för revansch!

Rinkside erbjuder pizzabuffé i restaurangen för 99 kr (förbokas 0910-79 20 17). Varmt välkomna!

Årskorten gäller och ungdomar upp till 20 år går in gratis på ståplats! Dessutom finns det familjebiljetter för endast 100 kr/st som säljs via ske.ebiljett.nu.

Här får ni möjlighet att lära känna motståndaren HC Bolzano lite närmare.

Huvudtränaren Kai Suikkanen om…

…Bolzanos målsättning i Champions Hockey League:
“Bolzanos målsättning i CHL är att spela bra hockey och försöka vinna så många matcher som möjligt, speciallt på hemmaplan framför våra fans."

…Skellefteå AIK:
“Det är ett väldigt bra svenskt lag som spelat SM-final två av de tre senaste säsongerna. En talangfull trupp med bra individuell spetskompetens. De är ett av Europas bästa lag vilket gör dem till favoriter i vår grupp."

Lagets 3 stjärnspelare

Leland Irving (målvakt): Spelade 13 matcher för Calgary Flames (NHL). Han har även spelat två år i Finland (Jokerit och KooKoo), ett år i KHL (Salavat Yulaev Ufa) och sju år i AHL.

Marco Insam: En av italiens mest talangfulla spelare. Efter 7 säsonger i HCB spelade han ifjol i finska ligan men är nu tillbaka i Italien och Bolzano.

Mike Blunden: Han spelade 135 NHL-matcher för Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets, Montreal Canadiens, Tampa Bay Lightning och Ottawa Senators.

Se hela truppen här»

Bolzano…

… grundades 1933, och firar därmed sitt 85-årsjubileum denna säsong.
… är den mest framgångsrika Italienska hockeyklubben. De har bl a vunnit 19 italienska mästerskapstitlar.
… spelar sina hemmamatcher i Palaonda / Eiswelle som rymmer 7 200 åskådare. … har ett starkt supporterstöd. Deras supporterklubb heter “Figli di Bolzano” och en fanclub som heter "HCBfans". … har en maskot som heter "Mr Fox" med nummer 33 på ryggen, ett nummer som bars av deras legendariske spelare Gino Pasqualotto.

3 andra legendariska spelare:
• Jaromir Jagr
• Niklas Hjalmarsson
• Kent Nilsson

KÖP BILJETTER TILL MATCHEN KL 15.00 HÄR»

Anna Hägglund