Joakim Lindström matchvinnare för Skellefteå
Publicerad: 2017-03-02
Matchreferat
Skellefteå välkomnade Linköping till Skellefteå Kraft Arena på torsdagen och kunde till sist vinna med 3- 1 efter att Joakim Lindström avgjort i tom kasse. En omdiskuterad straff i andra perioden gav Skellefteå ledningen, en ledning som man sedan kunde hålla matchen ut. Andrew Calof såg riktigt pigg ut i hemmalaget men allra hetast var Joakim Lindström med två mål och en assist som avgör matchen.

Hemmaövertag trots utvisningar

Skellefteå drabbas omedelbart av en utvisning i den första perioden men gästande Linköping lyckas inte skapa speciellt mycket i powerplay. Istället är det AIK som tar tag i matchen när man väl är tillbaka med fem man på isen.

Bland annat har Joakim Lindström ett skott i ribban där också Pär Lidholm är riktigt nära att kunna slå in returen. Återigen är det dock en hemmautvisning som ändrar matchbilden men då sliter framför allt Pontus Petterström hårt och gästerna kommer ingen vart trots numerärt överläge.

Straffmål för Skellefteå

Hemmalaget inleder bra även i den andra perioden och efter att man inte lyckats få utdelning i powerplay kommer ledningsmålet halvvägs in i perioden. När Andrew Calof kommer i en kontring blir han hindrad med en klubba och Skellefteå tilldöms straffslag. Joakim Lindström tar straffen och gör inget misstag utan sätter 1-0 med en snygg dragning.

Linköping sakna dock absolut heller inte chanser i den andra perioden. Marcel Müller får närmast öppet mål på en retur men avslutet går i stolpen. Men det är hemmalaget som är piggast, framför allt då nämnde Calof som gör en kanonmatch och skapar hur mycket som helst för Skellefteå.

Lindström avgör

Skellefteå inleder den tredje perioden i numerärt överläge och tar chansen direkt när Jimmie Ericsson gör 2-0 i tom kasse efter bra spel från Skellefteå. Linköping svarar dock omgående när Kristian Näkyvä sätter ett lågt slagskott från blå som Ortio inte ser alls till 2-1.

Efter en fällning från Joni Ortio får Linköping chansen att spela powerplay men då revanscherar sig hemmamålvakten med flera fina räddningar. Med en minut kvar av matchen lämnar Marcus Högberg sitt mål i jakt på kvittering men då sätter Joakim Lindström sitt andra mål för kvällen när han gör 3-1 i tom kasse. Skellefteå gör en bra match och vinner, därmed tar man viktiga poäng i slutspurten av serien.