Hattrick av Berglund gav seger!
Publicerad: 2019-12-26
I årets hemvändarmatch på annandagen i Skellefteå Kraft Arena så tog Skellefteå AIK emot Örebro. Gästerna såg piga ut i matchinledningen men efter att Filip Berglund satt 1-0 med ett välriktat skott så handlade allt om hemmalaget. Nämnde Berglund fick med ytterligare två mål fullborda ett hattrick, Robin Alvarez blev tvåmålsskytt och Gustaf Lindvall fick hålla sin nolla när segersiffrorna skrevs till 7-0.

Drömstart för Skellefteå

Det är gästande Örebro som inleder bäst i den första perioden med ett flertal byten nere i hemmalagets försvarszon och oro kring Gustaf Lindvall i hemmamålet. Matchbilden vänder dock när Skellefteå gör det första målet efter att Robin Alvarez snyggt spelat fram till Filip Berglund som sätter 1-0 i det bortre krysset.

När Skellefteå får spela powerplay kan man utöka sin ledning. Återigen är det Filip Berglund som gör målet när han sätter 2-0, den gången i det andra krysset. Skellefteå hinner faktiskt också med att göra 3-0 innan paus när Petter Granberg trycker in 3-0 efter mycket bra förarbete från Tom Pyatt som är stark när han bryter in framför mål.

Hattrick för Berglund!

Skellefteå får inleda den andra perioden i numerärt överläge men lyckas inte skapa speciellt mycket i spelformen. Den andra perioden bjuder inledningsvis på betydligt mer händelsefattigt spel än den första. Men precis innan halva perioden är spelad så smäller det. Och självklart är det återigen Filip Berglund som slår till när han med ett skott utifrån fulbordar sitt hattrick som betyder 4-0.

Efter bra spel från Skellefteå är Jesper Frödén riktigt när att göra ännu ett mål för hemmalaget men pucken går i stolpen. Istället är det Jonathan Pudas som får sätta 5-0 strax därefter med en riktig smällkaramell från strax innanför blålinjen. AIK är sedan mycket nära att göra ytterligare mål i periodavslutningen men Jonas Arntzen som kommit in i bortamålet lyckas hålla tätt.

Storseger efter ännu fler mål

Med ställningen 5-0 inför den sista perioden så är det kanske inte så oväntat att den tredje perioden inte bjuder på speciellt mycket i form av underhållning. Skellefteå har pucken mestadels men försöken att få in fler puckar känns lite halvhjärtade. Vilket naturligtvis inte är så mycket att säga om eftersom matchen är avgjord sedan länge.

När sedan Skellefteå får chansen i numerärt överläge kan Robin Alvarez passa på att slå in en retur till 6-0. Bara några minuter senare är det dags igen när Alvarez kommer i ett friläge och även kan göra 7-0. Efter att Skellefteå tagit ledningen i den första perioden så var det egentligen bara ett lag på isen.