Möller & Kiiskinen säkrade hemmaseger
Publicerad: 2020-03-05
Skellefteå AIK studsade tillbaka direkt efter den lite snöpliga förlusten senast och kunde säkra tre poäng hemma mot Malmö. Efter en jämn första period var Malmö heta i andra, dock utan utdelning för gästerna. I den tredje perioden var det sedan Skellefteå som kunde avgöra när först Kiiskinen kämpade fram pucken till mål för Möller och sedan Möller kämpade fram till ett Kiiskinen-mål. Andreas Wingerli kunde sedan fastställa slutresultatet 3-0 i öppen bur. Gustaf Lindvall återigen en jätte i målet efter ännu en hållen nolla.

Mycket kamp i första perioden

Det bjuds på avsevärt mycket mer kamp än skönspel i den första perioden. Efter några virriga minuter i början så kommer i alla fall Skellefteå igång och har ett par byten med bra tryck mot bortamålet. Man är även nära att kunna kämpa in ett ledningsmål men Oscar Alsenfeldt är tät och har stolparna med sig. Toni Kallela kan sånär lira in pucken helt fri från offensiv blå men Malmö kan rädda på mållinjen när pucken håller på att glida in.

Malmö har mer tid i anfallszon allt efter perioden går men kommer inte till speciellt många avslut. Istället kan Skellefteå spela fram Anton Holm till ett friläge men Alsenfeldt räddar igen. AIK får också spela matchens första powerplay i slutet av perioden. Man får ingen utdelning även om Darren Nowick träffar stolpen. Malmö får sedan avsluta perioden med en man mer efter sex man på isen från Skellefteå.

Malmö tar kommandot

Den andra perioden bjuder på mer av samma vara från första med mycket kamp och lite finlir. Skellefteå drar på sig en utvisning men är samtidigt direkt bländande i boxplay. Malmö är inte egentligen i anfallszon överhuvudtaget under hela utvisningstiden. Hemmalaget skapar dock inte speciellt mycket mer när man i sin tur får chansen strax därefter.

Bägge målvakterna visar hög klass när först Gustaf Lindvall räddar nere vid stolpen och sedan Oscar Alsenfeldt tar ett friläge från Richard Hugg. Malmö har sedan jättechanser med två stolpträffar efter varandra, men efter videogranskning konstateras att det inte är något mål. Resten av perioden är det dock bara Malmö på isen, man radar upp chanser och Skellefteå kan med nöd och näppe freda sig.

Möller och Kiiskinen avgör

Skellefteå kommer ut bättre igen i den tredje perioden efter den svaga insatsen i slutet av andra. Man skapar en hel del chanser, bland annat då Adam Pettersson frispelar Kallela som sånär får till styrningen som dock går utanför bortre stolpen. Istället är det Oscar Möller som får göra 1-0 efter fantastiskt fint jobb av Tuomas Kiiskinen som är urstark när han får fram pucken till Möller.

Skellefteå spelar mycket för att tiden ska gå efter ledningsmålet. Men med knappt tre minuter kvar kan man också utöka ledningen. I lite ombytta roller är det Oscar Möller som kämpar till sig pucken i anfallszon och får in den på mål där Tuomas Kiiskinen kan trycka in den via skridskon till 2-0. Resten av matchtiden kontrollerar hemmalaget på ett mycket bra sätt och Malmö är trots utplockad målvakt aldrig nära att få in en reducering. Istälet fastställer Andreas Wingerli slutresutatet 3-0 i tom kasse.