Förlust mot Växjö efter sent avgörande
Publicerad: 2018-02-10
Matchreferat
Skellefteå inledde lördagens möte med Växjö minst sagt intensivt. Med hög fart och fysiskt spel satte man hårt tryck mot gästernas mål och kunde också ta ledningen genom Andreas Wingerli. I den andra perioden var det ombytta roller då Växjö stod för ett stort spelövertag och då kunde man också komma tillbaka målmässigt. Den tredje perioden blev ett ställningskrig med två hårt kämpande lag. Avgörandet kom efter ett något tursamt mål från Daniel Rahimi som studsade in i mål via en hemmaspelare. Slutresultatet blev till sist 2-4 efter sista målet i tom kasse i slutminuten.

Ledningsmål i boxplay

Skellefteå kliver väldigt tydligt in med hög intensitet och ett mer fysiskt spel än vanligt. Inledningsvis ser det ut att fungera bra då man får ett visst initiativ i matchen. Fem minuter in i perioden tyck dock Växjö hitta rätt spår och flyttar ner spel i hemmazonen. Man får också spela powerplay två gånger men då är det istället AIK som gör 1-0 genom Andreas Wingerli efter en snygg spelvändning.

Skellefteå får sin första chans att spela powerplay vilket också leder till en chans i spel fem mot tre. Man skapar flera bra chanser men Victor Andrén i bortamålet spelar strålande och gör flera jätteräddningar för Växjö. Skellefteå har ett stort spelövertag i andra halvan av den första perioden och är sammantaget det klart bästa laget i perioden.

Ombytta roller

Efter bråk får Växjö spela powerplay och då lyckas gästerna kvittera till 1-1 efter en felträff från Andrew Calof som går i en båge över Joni Ortio in i mål. Skellefteå har behållit intensiteten från den första perioden och spelar fortsatt bra men i den andra har även gästerna lagt i en till växel och matchen är både het och underhållande.

Efter drygt 13 minuters spel så får Oliver Bohm en gratischans efter ett missat byte från AIK och en sargstuds. Bohm skjuter lågt mellan benen på Ortio i mål till 1-2. Samma spelövertag som Skellefteå visade upp i den första perioden visar Växjö upp i den andra. Efter att Ortio blivit påkörd kommer en sen chans i powerplay för AIK och sedan ännu en i periodens slutsekunder. Då kommer kvitteringen när Bud Holloway sätter 2-2 efter snyggt passningsspel.

Sent avgörande från Växjö

Växjö får spela tidigt powerplay i den tredje perioden men hemmalaget visar uppoffrande spel i boxplay och håller tätt. Bägge lagen skapar bra med chanser och intensiteten är fortsatt hög vilket ger en mycket underhållande match. Matchen känns helt öppen halvvägs in i perioden.

Skellefteå får en ny chans i numerärt överläge efter drygt halva perioden och även om en styrning från Jimmie Ericsson är hyfsat nära så får man inte riktigt till spelet i powerplay. Med 2:36 kvar av den tredje perioden så tar Växjö ledningen med 2-3 efter att ett skott från Daniel Rahimi tursamt studsat på en hemmaspelare och förbi Ortio in i mål. Skellefteå plockar ut Ortio i jakt på kvittering men då kan istället gästerna avgöra med 2-4 i öppen kasse.