Stark insats gav fint avslut på 2019
Publicerad: 2019-12-30
Efter förlust senast borta mot Djurgården kunde Skellefteå komma igen starkt hemma mot Färjestad i årets sista match. Jesper Frödén inledde målskyttet i den första perioden och i den andra kunde Skellefteå gå ifrån till tremålsledning. I den sista perioden lyckades Färjestad få in en reducering men med två mål i slutet kunde slutresultatet fastställas till 5-1. Noteras bör att Gustaf Lindvall återigen var strålande i målet och tveksamhet fanns om han inte borde fått hålla nollan ikväll då gästernas mål granskades länge.

Full fart från början

Skellefteå inleder matchen riktigt bra och skapar en hel rad farliga målchanser i första halvan av perioden. Bland annat har Oscar Möller en fin styrning och först Joakim Lindström följt av Magnus Isaksson är mycket nära när de kommer närmast fria mot Arvid Holm i gästernas mål.

Färjestad vaknar till lite mot slutet av perioden och har i samma byte två riktigt bra målchanser, men då är Gustaf Lindvall i hemmamålet riktigt bra med och räddar. Istället är det Skellefteå som tar ledningen efter att Jesper Frödén kunnat styra in 1-0 efter trängsel framför mål. Gästerna är sedan riktigt nära en kvittering när man träffar stolpen på ett friläge.

Färjestad spelar upp sig

Hemmalaget inleder den andra perioden på allra bästa sätt när Tuomas Kiiskinen bryter in på mål och på returen kan Oscar Möller trycka in 2-0. Men annars så har Färjestad kommit betydligt bättre in i matchen i den andra perioden och man har bra tryck mot hemmamålet upprepade gånger.

Skellefteå får spela powerplay två gånger efter varandra precis när det känns som att gästerna håller på ta över kommandot i matchen. Spelet i numerärt ger andrum från anstormningen men inte så mycket resultat framåt. Med bara sekunder kvar av perioden kommer dock 3-0 efter ett bra skott från Jonathan Pudas men framför allt ett sagolikt pass från Joakim Lindström.

AIK håller undan och vinner

Färjestad får en bra möjlighet att ta ett kliv in i matchen när man får chansen i powerplay nästan omgående i den tredje perioden men Skellefteå sliter hårt i boxplay. AIK hinner dock bara vara fem man i sekunder så är det dags igen, men återigen så kan hemmalaget stå emot.

Men utvisningarna fortsätter komma och efter ganska exakt halva perioden så får Färjestad in pucken i mål. Pucken ser dock blockerad ut under Lindvalls fot när den trycks in men efter lång videogranskning döms mål till 3-1. Med knappt fyra minuter kvar tilldöms AIK straffslag och Kiiskinen sätter 4-1 med ett välplacerat skott. Slutresultatet fastställer sedan Robin Alvarez med 5-1 i tom bur.