Alvarez inför LIF - SKE: "Härlig utmaning"
Publicerad: 2020-01-03
Skellefteå AIK beger sig till Dalarna för säsongens tredje möte med Leksand. Lagen har varsin 3-2-seger i de föregående mötena och nu är vi på jakt efter årets första trepoängare. "Måste våga tro på oss själva", säger Robin Alvarez.

Vad 27:an syftar på i ovanstående citat är det faktum att vi haft vissa svårigheter med att följa upp en stark insats med en ny sådan. Det har blivit vinst i varannan match vid de senaste fem och det vill Robin & co så klart ändra på vid lördagens dalabesök.

– Vi måste vara ödmjuka och verkligen hålla disciplin. Vi ska kunna ställa krav på varann i mer än varannan match så det gäller att verkligen hitta tillbaka till spelet vi visade upp i föregående match och då måste vi våga tro på oss själva och göra vårt jobb. Det är en utmaning, men en härlig utmaning, att visa att vi kan göra det flera matcher i följd.

"Fokuserar på oss"

Detta är givetvis något laget är varse om och jobbar med att utveckla – Alvarez berättar hur.

– Just nu trycker vi mycket på vad vi ska göra. Vi fokuserar på oss, vår gameplan, hur vi kliver in i matcher och hur vi ska fortsätta göra det vi är bra på. Då har vi god chans att vinna.

North Power finns med oss med flertalet tillresta supportrar i Dalarna och det bemöts alltid med stor uppskattning.

– Det är så klart hedrande att höra om det engagemanget. Att de åker så långt för att stötta oss här nere. Det betyder otroligt mycket att ha det i ryggen när man kliver ut på isen, avslutar Alvarez.

Lördagens möte mellan Skellefteå AIK och Leksand har nedsläpp kl 18.00 i Tegera Arena. Matchen visas på C More Live 3 och via C Mores stream.

Samuel Söderlund