Två starka bortasegrar i helgen
Publicerad: 2019-10-21
Dam
Damlaget befann sig i Örnsköldsvik för dubbla drabbningar mot Modo denna helg och plockade med sig samtliga poäng hem efter uddamålsvinst både lördag och söndag.

Första matchen inleddes på bästa möjliga manér med ledning 2-0 tio minuter in i första perioden. Klara Böökari öppnade målskyttet och Janka Hlinkova fyllde på med sin första fullträff i AIK-tröjan - i boxplay dessutom. Modo reducerade sedan i mittperioden men en stark defensiv insats gjorde att ledningen kunde hållas matchen ut.

Andra matchen inleddes också piggt med tidig ledning signerad Lovina Johansson. Övikingarna utjämnade dock innan Hlinkova skulle sätta sin andra puck för helgen. Selina Aho utökade sedan i början av tredje, assisterad av Tatiana Istocyova. Modo forcerade in en reducering med plockad målvakt men även här höll Skellefteå AIK ut för att ro hem samtliga poäng denna helg. Därmed har Tränare Östlunds gäng inlett serien med tre vinster av tre möjliga.