Djuse vill sätta tonen mot Mora
Publicerad: 2017-10-24
AIKTV
Det vankas ny hemmamatch för Skellefteå AIK när nykomlingen Mora kommer på besök – och Emil Djuse vill ta tag i taktpinnen denna gång. "Vi måste komma ut och få en riktigt bra start", säger han inför onsdagens nedsläpp.

Dalkarlarna kommer närmast från en 2-0-vinst mot Brynäs, vilket tog dem förbi Gävlelaget i tabellen och till en trettonde plats med samma poängmängd som Karlskrona och Rögle.

Klubben har haft viss ruljangs efter vårens avancemang med förre Västervik-tränaren Mattias Karlin som ersättare för Jeremy Colliton. Han lämnade för Chicagos AHL-lag Rockford som kanadensiske nyförvärvet Keaton Ellerby spelat mot ett antal gånger. Den reslige backen har fått stort förtroende i Karlins stall.

"Ingen lätt match"

En som är bekant med onsdagens gäster är Emil Djuse som spenderade ett antal säsonger på lån i klubben för några år sedan.

– Mora har vi ju mött på försäsongen så vi vet hur de spelar och att de har gjort det bra mot många lag. De spelade ju jämnt senast mot Frölunda också så det blir inget lätt match bara för att de är nykomlingar, säger han till AIKTV.

Emil har även viss revanschlusta efter helgens förlängningsförlust.

– Vi måste komma ut och få en riktigt bra start, det förväntas av oss. Inte som vi gjorde nere i Göteborg utan gå in och sätta vår ton på matchen direkt.

Onsdagens hemmamatch har nedsläpp kl. 19.00 i Skellefteå Kraft Arena!
På plats gör du skillnad - KÖP DIN BILJETT HÄR.

Webbredaktör Samuel Söderlund